Jump to content

Vjerodostojan podatak o vozaču


Mirko55

Preporučene objave

Poštovani članovi foruma, pozvan sam na sudsko ročište vezano uz događaje koje ću ukratko opisati te vas molim za pomoć.

 

Mojim vozilom je napravljen prometni prekršaj prekoračenja brzine u naseljenom mjestu.

3 mjeseca nakon navedenog prekršaja sam dobio zahtjev prometne policije za dostavom podataka o osobi koja je vozilom upravljala.

S obzirom da nakon toliko vremena nisam bio siguran tko je mojim vozilom upravljao (tu i tamo su i moj otac i tadašnja djevojka koristili vozilo), pa sam to i naveo u odgovoru misleći da su u posjedu nekakve slike i da ćemo na sudskom ročištu utvrditi o kome se radi.

Međutim, stigao mi je prekršajni nalog koji me tereti da nisam dostavio vjerodostojan podatak o osobi koja je upravljala vozilom na dan počinjenja prometnog prekršaja.

 

Zanima me da li je taj nalog utemeljen i što napraviti.

 

Ovo me, naime, jako naljutilo, mogli su mi barem sliku dostaviti (ako je uopće imaju).

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš se naljućivati do mile volje, no kao vlasnik vozila imaš i određene odgovornosti po tom pitanju ukoliko ne možeš dati vjerodostojan podatak o prekršitelju koji je prekršajno djelo počinio tvojim vozilom (ukoliko je to uopće slučaj), a taj bi podatak prema opisu sada ovog drugog prekršajnog djela trebao znati pa sada eto izgleda moraš snositi i posljedice za to.

 

Imam jedno pitanje za tebe: jesi li ikada bio u Njemačkoj, Danskoj, Nizozemskoj, Austriji ili Švicarskoj? Pitam to u kontekstu jel misliš da bi vlasniku vozila tamo palo na pamet izjavljivati da ne sjeća tko je upravljao njegovim vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja, a da ne govorimo o onome kako bi takav iskaz ocijenio onaj koji bi obrađivao taj spis predmeta. Vjerojatno bi jedino lupio gore još koju desetinu eura, ako ne i stotinu......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rubens, hvala na brzom odgovoru, bio je od velike pomoći.

Ne znam što bi vlasniku vozila u Njemačkoj i ostalim zapadnoevropskim zemljama palo na pamet kad bi dobili prekršajni nalog bez slike u prilogu 3 mjeseca nakon nastupanja navodnog prekršaja, ali sam siguran da na upite na forumima ovakve vrste vani odgovaraju ljudi koji imaju nešto konstruktivno za napisati, a ne ovakvi likovi kao ti.

Ali, u svakom slučaju hvala na trudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sta znaci vjerodostojan podatak o vozacu? npr. ja kao vlasnik vozila nisam duzan voditi evidenciju kome dajem vozilo. svatko u prometu odgovara za svoj prekrsaj. e sad, kod tebe se dogodilo slijedece: nisi dostavio vjerodostojan podatak. a nisi ti niti zaduzen da radis policijski posao jer je to njihova duznost i obveza, a ne tvoja. i da si dostavio podatak da je tata vozio, kad bi te zvali na sud slobodno reci da si kasnije utvrdio da je vozio susjed. ako nemaju fotografiju ili je mutna imaju samo tvoju izjavu, a koju na sudu moras ponoviti. e sad na tebi je da to ponovis ili ne.

 

inace, ova tema je prozvakana vise puta. moj stav je da dostavio podatak od par osoba koje su mozda vozile i napises da dalje oni utvrde tko je vozio. to nije tvoj obveza da vodis evidenciju. kod firmi je drukcije, tamo mogu putem putnih naloga i evidencije utvrditi tko je vozio jer to moras voditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija