Jump to content

Dvije dnevne parkiralisne karte u istom danu


Tweety_20

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Dnevna karta „Zagrebparkinga“ suprotna čl. 54 st. 1, i 115 alineja 6 je Zakonu o zaštiti potrošača (»Narodne novine« br. 79/07. ,125/07.- ispravak, 79/09. i 89/09 –ispravak.

 

Zagrebparking ili njegovi djelatnici ne mogu unaprijed znati da li vozač želi ostati na parkirnom mjestu 1-2 sata ili cijeli dan. Ako vozač želi cjelodnevnu parkirnu kartu on će je i kupiti no nije mu ni ponuđena kupnja, ali ako netko vozaču daje cjelodnevnu parkirnu kartu koju bi on trebao kasnije platiti tada to vozač može smatrati kao darom trgovca u ovom slučaju organizatora naplate javnog parkiranja.

 

To proizlazi iz Zakona o zaštiti gdje se u članku 54. (zabrana slanja proizvoda ili usluge bez narudžbe potrošača) navodi:

(1) Nije dopušteno isporučiti potrošaču proizvod ili pružiti uslugu koju potrošač nije unaprijed naručio, ako je riječ o naplatnom poslu.

(2) Ako trgovac, suprotno stavku 1. ovoga članka, pošalje potrošaču određeni proizvod, smatra se da je taj proizvod promidžbeni dar trgovca.

(3) Ništetna je odredba u uvjetima poslovanja trgovca ili ponudi poslanoj bez prethodne narudžbe potrošača prema kojoj bi šutnja potrošača značila prihvat ponude.

(4) Odredbama stavaka 1. do 3. ovoga članka ne dovodi se u pitanje odredbe ovog ili drugih zakona o prešutnom obnavljanju ugovora.

 

Također prema članku 115. alineja 6 istog Zakona

„Agresivnom poslovnom praksom u svakom se slučaju smatraju sljedeći postupci zahtijevanja plaćanja proizvoda odmah ili s odgodom, a potrošač ga uopće nije naručio.“

 

Stoga se u prigovoru na plaćenje dnevne karte treba pozvati na to da uslugu potrošač nije ni naručio pa je stoga ne mora ni platiti. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija