Jump to content

prijetnje sms porukama


mpavlet

Preporučene objave

UTJERIVČU!!!! si zaboravio da se za to kazneno djelo prijetnje-129 stavak 2. KZ postupak pokreće povodom prijedloga oštećenika što je užasno bitno jer se taj prijedlog mora podnijeti u roku od 3 mjeseca od počinjenja djela i saznanja za počinitelja. Dakle podnošenjem prijedloga za kazneni progon nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u našoj državi.

niste rekli točne prijetnje, naime po sadržaju izgovorenih tj napisanih riječi radi se distinkcija da li se radi o prijetnjama iz stavka 1. za koje se progoni po privatnoj tužbi oštećenika ili stavku 2. za koje se progoni kako sam već gore opisala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ništa zaboravio, samo malo skratio priču ;-)

 

I dalje tvrdim da stranac može i u svojoj državi ostvarit kaznenopravnu zaštitu, samo što je upitno koliko će našeg državljanina stići pravda tada (hm, možda baš tada hoće)

 

Prijava se može poslati poštom na policiju ili državno odvjetništvo poštom, ali će policija htjeti obaviti obavijesni razgovor s oštećenim i vidjeti dokaze (SMS poruke), uvidom u mob.

 

Sve se to naravno može putem međunarodne suradnje policija dviju država (koja je znatno brža i efikasnija nego pravosudna suradnja), ali eto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija