Jump to content

Po čemu ovo nije krađa?


astro-riba

Preporučene objave

Možda će biti malo nepovezano,ali ukratko radi se o sljedećem. Osoba A je predsjednik kućnog savjeta i iskoristivši svoj položaj potpisala nalog sa tvrtkom (koja se brine za zgradu) za skidanje nadstrešnice(iznad ulaznih vrata) osobe B.Naravski to će platiti svi stanari ( iz pričuve).Taj isti dan kad je to napravljeno zvana je policija etc. Osobi B nisu htjeli dati kopiju naloga,a to je ipak dokaz.Policija kaže da ne mogu tužiti osobu A nego to može napraviti samo osoba B.Također tvrde kako ni izvršioc nije kriv. Nadstrešnica je naravno vraćena i to neoštećena. Kako se onda to zove ako nije krađa? Po meni je krađa sve što se uzima bez dozvole,a osoba A nije imala dozvolu već je koristila svoju ovlast.Inače osoba A stalno intervenira zbog osobe B kad ona ima radove koje plaća svojim novcem.Zvala je policiju zbog takvih gluposti. Mene zanima zašto policija to ne naziva krađom.Ili je to samo otuđivanje.Što se može napraviti po tom pitanju? Čini mi se da će se osoba A opet izvući. I da napomenem da za to nije dobila glasove stanara nego je to napravila samovoljno.

__________________

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premještno u kazneno.

 

Ako je vrijednost nadstrešnice do 1000 kn, a radi se o krađi, onda samo oštećeni može privatnom tužbom pokrenti kazneni postupak.

 

No moje tumačenje je da to uopće ni ne bi bila krađa jer nije namjera stjecanje protupravne imovinske koristi za sebe ili drugoga skidanjem nadstrešnice,već očito neka druga korist (interes stanara za "uređenom" zgradom, sigurnosti ili slično).

 

Možda bi se moglo raditi o zlouprabi ovlasti, ali u to čisto sumnjam jer treba postojati nedvojbeno kršenje neke zakonske ovlasti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U takvim se slučajevima koliko mi je poznato prvo se obavjesti osoba kojoj se to skida,a također se za to pitaju ostali stanari.Pošto nijedno ni drugo nije bilo ja to smatram zloupotrebom ovlasti.Zašto bi svi stanari to platili ako o tome ništa ne znaju.Zato se tu ne slažem sa vama.To bi se onda zvalo odstranjivanje nepoželjnog elementa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija