Jump to content

status maloljetni branitelj


zoran36

Preporučene objave

Da ne kopam dalje upitat ću ovjde:

 

Imam status dragovoljca (obrazac BR-D1), ali imam i 3 mjeseca koja mi nisu nigdje upisana 01.08.1991.-24.10.1991

Napravio sam "zahtjev za priznavanje razdoblja" uredno popunjen i potpisan (zapovijednik postrojbe, zapovijednik voda, i 2 pripadnika - kao svjedoci) posalo sam 22.12.2009 a odgovor dobio 24.12.2009. A odgovor glasi: Odbija se zahtjev za priznavanje "statusa branitelja".

 

Napravio sam žalbu i poslao sa obrazloženjem da mi ne treba status već samo da mi se prizna razdoblje, u prilog sam stavio dokaz da imam status dragovoljca.

Ali su mi u uredu za obranu u Županji rekli da ću ponovno biti odbijen jer je to ista stvar, pa bi molio konkretan odogovor.

 

Dali će mi biti priznato razdoblje koje tražim i dali mi se uopće isplati ulagati žalbe na bilo što nakon dopune "Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji" ?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

trebao bi "tjerati" do Upravog suda i najvjerojatnije da bi na Upravnom sudu prošlo...

Može on nakon odbijene žalbe pokrenuti spor ("dotjerati" do Upravnog suda ...) ali ostaje problem što će mu biti osnov spora jer neće biti ispunjeni uvjeti iz čl. 10 ZUS-a (Upravni akt može se pobijati:...) odnosno neće valjda tvrditi da nisu primjenjivali ZOPHBDR-a :misli::misli::misli:

Rezime: spor bi najvjerovatnije (po meni 101%) izgubio jer bi tužba bila odbijena kao neosnovana. Upravni sud ispituje zakonitost upravnog akta a ne možebitnu "problematičnost" zakona...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napravio sam žalbu i poslao sa obrazloženjem da mi ne treba status već samo da mi se prizna razdoblje, u prilog sam stavio dokaz da imam status dragovoljca. Ali su mi u uredu za obranu u Županji rekli da ću ponovno biti odbijen jer je to ista stvar, pa bi molio konkretan odogovor.

 

Ajde vi lijepo sačekajte službeno rješenje pa ćemo onda komentirati....(Ali su mi u uredu za obranu u Županji rekli da ću ponovno biti odbijen jer je to ista stvar) sve drugo nema osnove....

Ovo nisu relevantni podaci na temelju kojih bih Vam mogao dati kvalitetan odgovor..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija