Jump to content

molim pomoć


jen

Preporučene objave

pozdrav svima.molim vas za pomoć i savjet. u mirovini sam od 2005. opća nesposobnost 30% hrvi, omjer mi je 50/50, bio sam u aktivnoj brigadi. problem je u tome što je referentica u hzzmo krivo obračunavala mirovinu, i izdavala mi kriva rješenja. prvo sam bio dragovoljac bez statusa hrvi,pripadnik hv postrojbe,s polaznim faktorom 1.1 ( branitelj bez statusa hrvi) , na usmeni prigovor, rekla je da se ne moram žaliti, nego će ona ispravit rješenje, dobivam novo u kojem piše da imam status hrvi,da sam pripadnik hv postrojbe, a polazni faktor je 1.5 (branitelj sa statusom hrvi),opet sam otišao kod nje ona kaže da je sve ok, i gospođa koja je potpisala ovjeru rješenja kaže da je sve sada ok. tek u 3. mjesecu 2009. ponovo odem tamo i kažem da polazni faktor ne može biti 1.5, nego

1,85 jer sam bio pripadnik aktivne gardijske brigade, i imam status hrvi, tada su mi izdali novo rješenje (mislim konačno ispravno), ali nikakve zaostatke ne mogu dobiti za sve ove godine. ne razumijem. da li je to uredu? imali su svu potrebnu dokumentaciju, ali je referentica jednostavno zanemarila potvrdu od morha u kojoj se vidi da sam ja bio u aktivnoj brigadi, jer kako kaže njen pretpostavljeni ona ima nekih problema kod kuće, pa je malo rastrešena. ali to nije moj problem.da li netko zna da li postoji način da mi isplate zaostatke za krivi obračun? hvala unaprijed, lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

frend ti bi trebao tražiti te zaostatke, jednim tzv. zahtjevom. Taj bi zahtjev uputio mirovinskom, područnoj službi, a isti zahtjev svakako i središnjoj službi u Zagrebu, Mihanovićeva ulica. Jednostavno napiši svoje ime i prezime, adresu, a obavezno osobni broj, sa jednog rješenja kojeg si do sad dobio i kome šalješ, ispod toga napiši predmet: Zahtjev za isplatu zaostalih, a neisplaćenih primanja kao zaostaci.

U tekstu napiši: Poštovani Molim vas da mi isplatite zaostatke za novi obračun mirovine jer ste vašom greškom do sada obračunali mirovinu sa polaznim faktorom 1,50 te mi na osnovu toga i slali mirovinska primanja. međutim kako sam nekoliko puta od vas usmeno tražio promjenu postojećeg faktora iz 1,50 u 1,80 to ste mi na kraju i odobrili te na tom temelju obavili novi obračun iako ste dakle i ranije posjedovali sve dokumente za ovaj sada postojeći obračun mirovine čime je vaš službenik/ca učinila meni materijalnu štetu za razliku od dosadašnjih mirovinskih primanja u odnosu na sada.

 

Dakle, molim vas i središnju službu za obračun razlike prava kojeg sam sada ostvario u odnosu na ranije te za obštećenje nastale štete.

 

Očekivam Vaš žurni odgovor, zahvaljujem se na razumijevanju.

 

 

Tvoj potpis.

 

Ovo šalji u 2 primjerka Područnoj službi Mirovinskog i 2 primjerka središnjoj službi u Zagrebu na znanje.

 

Ja smatram da ćeš bez prijetnji tužbama na korktan ovakav način dobiti povrat sredstava. Nemam ovakav problem ali treba pokušati, jer pismenim putem ima veći pravni i psihološki učinak od usmenih molbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija