Jump to content

Pravo za reviziju


Ivan54

Preporučene objave

Poštovani molim vas da mi pomognete riješiti moj problem...Otišao sam u invalidsku mirovinu 1.4.2009 godine. Sve ukupno 38 godina radnog staža s benificijama, s općom nesposobnošću za rad - po zakonu: ZOMO.

-Dragovoljac sam domovinskog rata 1991-1992 s 13 mjeseci i 29 dana.

-Status HRVI nisam ostvario.

Molim vas da mi kazete gdje da podnesem zahtjev za vjestaćenje utvrđivanja invalidnosti u skladu sa: ZOPHBDR. Dali u ministarstvo branitelja? ( povjerenstvo za reviziju i ocjenu invalidnosti ) ili u HZZMO?

 

Unaprijed Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako želiš pokrenuti upravni postupak za priznavanje statusa HRVI ,podnosiš zahtjev nadležnom uredu državne uprave u županiji u kojoj živiš.Dakle potražiš u svojoj županiji taj ured ,u mojoj županiji je to Ured za društvene djelatnosti(vjerojatno je tako u cIjeloj HR ,pododsjek za hrvatske branitelje i pitaš što ti je sve potrebno uz zahtjev priložiti da bi on bio potpun.

Skupiš papire ,predaš na isto mjesto i čekaš poziv za komisiju ili odbijenicu ako se utvrdi da ne ispunjavaš osnovne uvjete za priznavanje tog statusa.

Bilo bi dobro da prije svega toga malo pročitaš ZOPHB jer je tamo većinu toga objašnjeno ,koji su sve uvjeti potrebni i sam postupak koji prethodi priznavanju statusa.

Pročitati više puta taj dio da ti bude jasnije i sam ćeš moći uvidjeti da li možeš ostvariti to pravo ili ne.

Tako da bez veze ne gubiš vrijeme i energiju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

status HRVI nemožeš više ostvarito .zahtjev i medicinska dokumentacija podnosila se do 31.prosinca 2005.godine.

 

dodatak na mirovinu moguče ostvariti samo ako si bio najmanje 100 dana na prvoj crti bojišnice.

zahtjev se podnosi u HZMO,Područna služba?

 

ako je neko dragovoljac nemora ostvariti status HRVI ako nije ranjen,povređen ili obolio u DR od posljedica u svezi Domovinskog rata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ivan54 je napisao:... s općom nesposobnošću za rad - po zakonu: ZOMO....

-Status HRVI nisam ostvario....

... gdje da podnesem zahtjev za vjestaćenje utvrđivanja invalidnosti u skladu sa: ZOPHBDR. Dali u ministarstvo branitelja? ( povjerenstvo za reviziju i ocjenu invalidnosti ) ili u HZZMO?

Ako ste ostvarili pravo na invalidsku mirovinu isključivo po ZOMO-u - dakle uzrok nesposobnosti nije u svezi sudjelovanja u DR tj elementi izračuna nisu po ZOPHBDR-a, a smatrate da je nastala promjena i da je uzrok invalidnosti u svezi sudjelovanja u DR-u tada zahtjev možete podnijeti HZMO-u jer njegovi vještaci su ovlašteni za određenje nesposobnosti za rad i uzroka odnosno je ili nije u svezi sudjelovanja u DR. No, skrećem vam pozornost na: nemate status HRVI-a i ne može vam se pravo na invalidsku mirovinu priznati po ZOPHBDR-a ( izmjene ZOPHBDR-a na snazi od 21.11.2009...).

Jedino ako vam je iznos mirovine manji od najniže braniteljske tada pod uvjetom da imate 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru možete tražiti da vam se odredi mirovina kao najniža braniteljska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam utvrđen status Hr. branitelja.Dragovoljac id domovinskog rata.Imam 168 dana do priznanja 15.sijećnja.1992.Na bolovanju sam bio 2.5 godine i bilo mi je priznato 100% bolovanje.Vodilo se pod DR- kao posljedica sudjelovanja u domovinskom ratu kao bolest pod dijagnozom

F43,1...SY A-D...F41,2...F 33,2...F62,0...

U mirovinu sam otišao po -ZOMO - s općom nesposobnošću s 2470kn koja iznosi više od - ZOPHBDR - šrema članku 31 po kojem bi dobio 2330 kn...Smatram da mi nisu uzeli u obzir DR status jer se nigdje ne navodi u rješenju, tako da nisam dobio nikakav postotak vojno-civilno...

Vjerujem da RVI ne mogu ostvariti jer je istao zakonski rok...Dobio sam odbijenice a žalbu sam predao na upravni sud jos u 2008 godini i od toga neće biti ništa...

 

Zanima me vaše mišljenje dali da idem na obnovu postupka kod HZZMO da pokrenem postupak po ZOPHBDR i navedem DR - posljedica bolesti...

 

Hvala svima na savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija