Jump to content

molim pomoć, od kud krenuti?


KLELA

Preporučene objave

Imam 31 godinu, troje djece i jadan brak. U 13 godina braka bilo je puno problema, i ja sam jednostavno već premorena od svega. Moje je pitanje slijedeće; kako i od kuda krenuti da konačno riješim situaciju? Moj je suprug policajac i bojim ga se, često mi prijeti, dvaput sam ga prijavljivala i na kraju odustajala zbog njegovih molbi da će ostat bez posla. u braku smo stekli kuću koja je na njegovo ime i prijeti da će mene izbaciti van jer je sve njegovo( kuća, 2 auta, vikendica) iako je sve to stvoreno za vrijeme trajanja braka. Imamo 2 cure i dečka. Sin ima 9 godina te mu on dozvoljava da sam vozi auto i puca iz malokalibarske puške. Htjela bih da djeca budu sa mnom, ali se bojim da to sve neću moći financijski podnijeti, kada se određuje alimentacija ( on ima plaću od oko 10 000 kuna)? Molim savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žao mi je da vas moram razočarati - postoje tri velika razloga zašto nikad nećete moće 'konačno riješiti situaciju', ali je možete olakšati.

 

Prvo krenite u neko od bračnih savjetovališta, ako imate Obiteljski centar u blizini (ne znam gdje ste), obratite im se za pomoć - oboje. Možda se većina toga može riješiti boljom komunikacijom - usprkos vjerojatno mnogim neslaganjima, postoje i velika područja slaganja i ljubavi među vama - troje djece i solidna zajednička stečevina. Preuzmite da imate i vlastitu odgovornost za postojeće teške odnose, razgovarajte, dogovarajte se.

 

Kad iscrpite sva sredstva za dogovor - a puno ih je - tek onda poduzmite ono što morate.

 

Jeste li ekonomski neovisni? Kakav je otac prema djeci? Jesu li djeca zaštićena od vaših nesuglasica?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne možeš razgovarati sa nekim tko ne želi razgovarati i koji smatra da je samo on i jedino on uvijek u pravu, a da ti kažem po istini kada ti netko tko je alkoholiziran i s dostupom oružju prijeti dea će te " ustrijeliti kao psa na cesti" nije mi do razgovora.

Sa djecom ima loš odnos ( najstarija kčer (13) ga izbjegava i zatvara se u sobu, mlađa (12) ulazi u rasprave sa njim pa je često izvrijeđana i ponižavana a sin (9) je inače vezan uz mene ali u njemu vidi boga jer mu dozvoljava stvari koje mu ja ne bih dozvolila ( vožnja auta, oružje).

Opća sitacija je vrlo napeta i nervozna jer nikada ne znamo u kakvom će stanju doći doma i što će se dogoditi.

Iskreno, ponekad pomišljam da sve to završim tabletama ili užetom, ali moja me djeca trebaju i to me drži.

Ipak, tolike godine nervoze ostavile su traga i na mene, tako da sam stalno živčana i umorna ( ne toliko fizički koliko psihički).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko sam shvatila čitajući Vaš post situacija se čini jako ozbiljnom.nemojte na sebe dizati ruku jer ni jedan muškarac toga nije vrijedan.možda bi naj bolje rješenje bilo da odete u CZSS i tamo objasnite svoju situaciju.oni će Vas uputiti što je naj bolje učiniti.zatražite da Vas i djecu prebace u Sigurnu kuću dok ne riješite probleme.kad odete možda on počne razmišljati malo drugačije pa se možda i popravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija