Jump to content

Saslušanje zbog vožnje neregistriranog vozila


Dodagoda

Preporučene objave

Pozdrav,

 

dobila sam poziv za saslušanje radi vožnje neregistriranog i neosiguranog vozila. Poziv je dobila i moja svekrva, obzirom da je ona vlasnik vozila.

Nikada do sada nisam bila kažnjavana(niti radi krivog parkiranja), a komaoli na saslušanju pa nemam pojma kako da se ponašam i šta da kažem. Cilj mi je naravno dobiti čim manju kaznu.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznanje do kad vrijedi prometna dozvola ne amnestira vozača od odgovornosti.

 

Za upravljanje vozilom kojemu je isteklo važenje više od 15 dana, dakle najkasnije tijekom prosinca 2009. godine odgovara vozač.

 

Za stavljanje vozila u promet kojem je isteklo važenje obveznog osiguranja više od 30 dana, dakle najkasnije 13.01.2010. godine odgovara vlasnik vozila.

 

Svi ste pozvani temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i osoba koja se ne odazove pozivu može biti prisilno dovedena.

 

Policija ne odlučuje o visini kazne ukoliko počinitelj u zadnje dvije godine nije prekršajno kažnjavan, već je dužna izdati prekršajne naloge na najniže propisane iznose.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svekrva je auto naslijedila od pokojnog svekra, a ja ga koristim i vodim brigu o njemu. Obzirom na opće stanje u državi, jednostavno nisam bila u mogućniosti na vrijeme ga registrirati i u to vrijeme ga nisam niti koristila osim par puta i jednom su me ulovli. Bilo je to ujutro dok sam išla na posao jer sam zakasnila na vlak, a nism si mogla dopustiti da kasnim na posao. Policajac koji me je zaustavio rekao mi je da navedem teško fin. stanje i da nisam nikad napravila nikakav prekršaj, te da će mi vjerovatno biti oprošteno. Ja sam očekivala nekakvo rješenje sa kaznom na koje bih napisala žalbu, no nisam očekivala saslušanje ui mene i svekrve.... ne znam da li je to uobičajeni postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija