Jump to content

Molim vas,sto nam je ciniti?


modronebo

Preporučene objave

Postovanje,molim savjete.Situacija je ovakva,mi kao obitelj zivimo u kuci koju dijelimo sa susjedom u prizemlju,oni imaju svoj ulaz,struju...

Tu zivimo kao obitelj stjecajem okolnosti vec 57 godina,samo za jednu trecinu kuce postoje nekakvi papiri koje glase na strica,ostali dio kuce nema,takodjer i susjedi nemaju koji su tu vec 37 godina.

Kroz sve te godine uredno placamo,elektricnu,energiju,komunalije i ostalo,obradjujemo vrt sta pripada kuci,kuca je jako stara i u losem stanju,mi smo trenutno u jako losem financiskom stanju za popravak krovista,podova(stare grede...)i nismo u mogucnosti to sanirat.

Pitanje je jel mi odlaskom u podstanarski stan gubimo sva prava na to i jel mozemo nekim pravnim putem s obzirom na toliko dugo zivljenje i odrzavanje iste koliko je bilo moguce.

Mozemo li mi svoj dio kuce "prepustit" nekim ugovorom susjedima koji su u mogucnosti da saniraju kroviste i terace...za uzvrat da mi ostanemo zivit tu do nase smrti,potomaka nemamo,tako da njima to pripada sve.

Stvarni vlasnici te kuce se do dana danas nisu javili,molim vas jel mi imamo ikakva prava,sto nam je ciniti,ipak tu zivimo 57 godina?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za navedeno postoji rješenje. s obzirom da neomentano tu živite više od pola stoljeća, svakako da imate određena prava. za ostvarenje tih prava, najbolje je da se obratite stručnoj osobi. ukoliko ste u tako teškoj financijskoj situaciji za besplatnu pravnu pomoć obrati se u nadležni županijski ured u vašem mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Najprije je potrebno urediti vlasničke odnose i posjed.

Tko je posjednik registrirano je u katastru , a tko je vlasnik upisano je u gruntovnici .

Ovog trenutka ,ako niste ni vlasnik ni posjednik znači da ne možete raspolagati dijelom kojega koristite .

Vi trebate angažirati pravno educiranu osobu da najprije uredi Vaš položaj u odnosu na nekretninu , zatim možete sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju , i na temelju tog ugovora nakon Vaše smrti vaše vlasništvo i posjed prelazi u ruke osobe koja je bila davaoc uzdržavanja .

Ovog trenutka ne potpisujte i ne odričite se ničega ,kako se ne bi našli na ulici .

 

Pozdrav 1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija