Jump to content

rashodovanje pečata trgovačkog društva


TIH

Preporučene objave

Da li mi netko može pomoći kako rashodovati stare i pokidane pečate trg. društva, točnije u d.O.o. tj. koja bi bila pravna osnova za to. NAIME, NITI JEDAN ZAKON TO IZRIČITO NE PROPISUJE. Radi se o pečatu d.O.o. i nije prijavljen Drž. zavodu za intelektualno vlasništvo, pa stoga nije mjerodavan niti Zakon o žigu niti Pravilnik o žigu. Koja je pravna osnova za rashodovanje? Da li je potrebno donijeti Pravilnik o broju, načinu korištenja, čuvanju i rashodovanju žiga, pečata i štambilja ili je dovoljna samo Odluka Uprave o istom. Znam da se Evidencija o pečatu, žigu i štambilju čuva trajno.Negdje sam našla i da se u Pravilniku o uredskom poslovanju spominje i gore navedeni Pravilnik. Znači, ne radi se ni o pečatu s grbom RH, već onom d.O.o.-a. Nisam ništa našla na netu pa ako mi netko može pomoći. Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako ste i sama navela da pečat Vašeg trgovačkog društva ne sadrži grb RH, niti je zaštićen u DZIV-u, možete ga jednostavno baciti.

 

Ukoliko mjenjate izgled pečata, možete donijeti internu Odluku uprave društva o rashodovanju i neuporabi ranijeg pečata budući da pečat s novom formom prijavljujete jedino u poslovnoj banci (Prijava pečata za platni promet).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija