Jump to content

Izdavanje rješenja o uvjetima građenja


bosco

Preporučene objave

osoba X planira rekonstrukciju,nadogradnju postojeće stare štalice koja se nalazi na padini.oko štalice nasipa zemlju za više od dva metra i ogradi ju betonskim zidom .na temelju takve situacije napravi geodetsku podlogu (dakle sa novim višim kotama) koju prilaže zahtjevu za izdavanje rješenja o uvjetima gradnje.Rješenje mu je izdano a žalba na rješenje od strane susjednih stanara odbijena s obrazloženjem da je nasipavanje zemlje stvar građevinske inspekcije.stanari su se žalili građevinskoj inspekciji međutim nitko ne reagira već dvije godine.

da li se može izdati rješenje iako je prije zahtjeva podnjet zahtjev za inspekcijski nadzor koji nije obavljen?

kako je moguće priznati geodetsku podlogu koja je rađena na protupropisnom nasipavanju i na temelju takve geodetske podloge izdati rješenje?da li to znači da su legalizirali nasipavanje?

što učiniti kad inspektor ne odgovara ni na zahtjev ni na požurnicu već dvije godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Organ uprave koji izdaje rješenja, radi neovisno od inspekcije ,i izdaje rješenje za građenje kada su ispunjeni svi uvjeti tj.kada je budući zahvat u prostoru u skladu sa UP ,kada je sređeno vlasništvo. Ako zahvatom u prostoru se ne ugrožava ili ne zadire u prava drugih tada se prigovor susjeda odbija kao neosnovan .

 

Što se tiče građevinske inspekcije ,ona treba izači u roku od 8 dana ,a prijavitelja obavijestiti o učinjenom u roku od 30 dana .

Obzirom da Vaša prijava datira od prije dvije godine ,trebali bi otići u dotični inspektorat i šefa pitati u ladici kojeg korumpiranog inspektora se nalazi Vaša prijava .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fala Vam na odgovoru

međutim inspektor je kontaktiran više puta i otvoreno mi je rekao da on nema vremena izaći na teren drugim riječima ne želi i neće.on zna da bi morao narediti rušenje jer se na tom području već nalazi jedna nelegalna zgrada (2 etaže) a ne može se ni legalizirati jer je to područje sa zabranom gradnje više od 1 etaže.

i što sad?kome se obratiti?

jel moguće da mu je ministarstvo izdavanjem riješenja o gradnji zapravo legaliziralo i to nasipanje terena.naime u zakonu stoji da potporni zid prema susjedima ne može biti viši od 1,2m a ovdje je visok skoro 3m jer je za toliko podigao teren.još je na to stavio i nelegalni bazen (veći od 24 m i bliži od 3m prema susjednim česticama) bojim se da će se to sve urušiti nama u dvorište ili nedaj bože nekome po glavi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Kao susjed imate pravo u uredu za urbanizam ,kao zainteresirana stranka tražiti na uvid uvjete građenje za sve

poduzete zahvate u prostoru .Kada dobijete na uvid tada procijenite da li je sve u skladu sa zakonom , i u koliko

nije prijavite anonimno USKOKU .Imate pravo da se žalite na rad dotičnog inspektora državnom inspektoratu u ZGB , te ministarstvu graditeljstva .

 

Sve trebate provjeriti prije poduzimanja bilo čega .

Smatram da je građanska dužnost svakog građanina da prijavi postupke službenih osoba koje imaju elemenata korupcije .

Takvi državni službenici koji se ne ponašaju časno trebaju biti na Zavodu za zapoljavanje,a mi građani smo dužni ih otkrivati ,pismenim prijavama i putem medija .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija