Jump to content

namjerno upisana kriva adresa u ovršnom prijedlogu zbog zastare


Nalyada

Preporučene objave

Prema čl. 6 Ovršnog zakona, Izmjene i dopune NN 173/03 stavak (5) Izostanak jedne ili obiju stranaka te sudionika s ročišta, ili njihovo neodazivanje pozivu suda radi saslušanja, ne sprječava sud da i dalje postupa

i s obzirom na čl 8 Ovršnog zakona stavak (1) Pravnoj osobi koja je upisana u određeni sudski ili drugi upisnik dostava se obavlja na adresu navedenu u prijedlogu. Ako dostava na adresu navedenu u prijedlogu ne uspije, dostava će se obaviti na adresu sjedišta upisanoga u upisnik. Ako dostava ne uspije ni na toj adresi, obavit će se isticanjem pismena na oglasnoj ploči suda. Smatrat će se da je dostava obavljena istekom osmoga dana od dana isticanja pismena na oglasnoj ploči.

A prema čl. 214. stavak 3) Sud se neće obazirati na zastaru ako se dužnik nije na nju pozvao.

Zakona o obveznim odnosima. N.N. br. 35/2005

 

Može li se definirati prijevara ako je neodazivanje na ročište usljedilo zbog krive adrese u prijedlogu za ovrhu jer je tuženi uredno bio prijavljen u PU kao i na osobnoj iskaznici. Budući da je u predmetu bila zastara i tuženi se nije mogao pozvati na nju jer nije niti znao za prijedlog za ovrhu i sudske radnje gdje je sud odlučio u korist tužitelja iako je polovina duga bila u zastari. Dakle, može li se tu dokazati manipulacija pri predočavanju adrese i prijaevara s obzirom da je tužitelj i ovršitelj Porezna uprava koja u svojoj evidenciji posjeduje pravu adresu tuženoga!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija