Jump to content

problem sa održavanjem krova zgrade


Anitam

Preporučene objave

Poštovani,

 

imamo problem sa održavanje krova zgrade u kojoj živimo na zadnjem katu. Naime prije cca. 5 godina nam je procurilo u dnevni boravak i kontaktirali smo predstavnika stanara koji nije baš bio zainteresiran za naš problem. Potom smo kontaktirali direktno poduzeće koje održava našu zgradu. Prvo smo ih zvali nekoliko puta i fala bogu, došli su nakon 5 puta, pogledali, i rekla da nazovemo za dva tjedna kad se spomenuto osuši ali naravno da se više nisu javljali niti na naše učestale pozive. Da bi spriječili daljnje vlaženje dnevnog boravka sami smo dio krova koji je trebalo sanirati prekrili ceradom i tako spriječili daljnje curenje. Ono u dnevnom boravku smo sanirali na vlastiti trošak. I odlučili smo da nećemo više plaćati pričuvu. Znam da to nije bilo možda najpametnije riješenje ali u ljutnji čovjek pribjegne i takvim stvarima. I nakon 5 godina dobili smo tužbu za neplaćenu pričuvu svih ovih godina. Isto tako u međuvremenu smo upozoravali predstavnika stanara da krov još nije saniran i daje cerada samo privremeno riješenje ali kao ni na početu, njega se to ne tiče. Sad kad nam je došla tužba zanima me što da napravimo?Pretpostavka je da ćemo mi svoje morati platiti ali što nama preostaje? Da li u tom slučaju tužimo predstavnika stanara i poduzeće koje nam treba održavati zgradu? Ili možda imamo nekih osnova da reagiramo na tužbu koju smo dobili? Isto tako da li ima osnove da pronađemo sami firmu koja će nam sanirati krov a to naplate poduzeću koje održava zgradu...

 

Oprostite ako sam bila preopširna ali htjela sam što vjerodostojnije opisati svoju situaciju.

 

Puno hvala na pomoći.

 

Lijep pozdrav,

Anita

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mojem mišljenju sanacija krova koji curi hitni je popravak koji je upravitelj dužan popraviti čak i ako je potrebno uzeti kredit jer nema dosta sredstava na računu zgrade od pričuve.

 

Dakle, mislim da ste ih trebali tužiti te da to još uvijek možete učiniti. Posavjetujte se s odvjetnikom.

 

Na stranicama udruge upravitelj navodi se

Presuda Županijskog suda u Karlovcu kojom se odbija traženje upravitelja za plaćanjem pričuve (primjer iz Karlovca), te priznaje prijeboj nastalog ulaganjem suvlasnika u otklanjanju štete zbog curenja vode u stan (8/1-4). Nažalost, nema same presude ni broja predmeta.

 

Prijeboj troškova popravka i pričuve

 

Također pogledajte presudu Gž 605/07-2 Županijskog suda u Varaždinu u Sudskoj praksi Vrhovnog suda u kojem se jednom suvlasniku dosuđuje naknada za trošak popravka krovišta koji je sam učinio.

 

 

No, pripremite se da sudski spor može potrajati. Također morate imati valjane dokaze o stanju prije i poslije popravka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija