Jump to content

kako se dijete može službeno odreći roditelja


duja64

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć. Danas smo dobile po ne znam koji put poziv za sudsku raspravu.Otac moje kćeri (21 god.kćer - studentica)podnio je tužbu da mu se smanji alimentacija koju je trebao plaćati od 10-2008. u iznosu od 1.500,00kn i nije do danas uplatio niti jednu,u kojoj traži DA ONA PLATI SUDSKE TROŠKOVE za tu njegovu tužbu jer je nezaposlen!!!

Zanima nas kakav je postupak da se ona službenim putem odrekne svog samo biološkog oca, koji je u 17 god. platio 10 alimentacija i nije ju vidio zadnjih 9 godina, niti ju je na bilo koj način kontaktirao-samo ju ovako uveseljava sudskim pozivima.

Čule smo da je to moguće i pročitale smo u Obiteljskom zakonu čl.213 st.2, pa nas zanima da nas uputite u postupak kome se moramo obratiti da bi to ona napravila.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odreći se oca ne bi mogla, a čl.213 st.2 koji ste pročitali govori da u slučaju njegove nesposobnosti za rad (i nema sredstava za život ili imovine od koje bi ih mogao ostvariti) ona može biti oslobođena dužnosti uzdržavati njega, ako je neopravdano nije uzdržavao onda kada je to bila njegova obaveza...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija