Jump to content

HZZ-UPIT


marijab5

Preporučene objave

Postovani, nezaposlena sam vec 5 godina od tada se redovito prijavljujem na burzu,moj savjetnik na birou mi je rekao da zasto se prijavljujem na biro, ja sam rekla da ne izgubim pravo na zdravstveno osiguranje,ona mi je odgovorila da biro nema veze s tim, stoga Vas molim za odgovor da li je to istina i koja se uopce SVA prava stijecu putem redovitog mjesecnog javljanja na Zavod.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Evo, ovako...prvo moram priznati da mi je malo čudno da je netko 5 godina u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a ne zna da NE MORA biti u njegovoj evidenciji da bi imao pravo na "zdravstveno?! Ja sam, na žalost, u prosjeku, svakih 2 godine nezaposlena po barem par mjeseci, pa sam već iskusna po pitanju prava, obveza...dakle, istina, nema veze HZZ sa HZZO-om. E sad, da li Vi možda spadate u onu kategoriju koja je "na burzi do penzije", dakle, priamte li neku naknadu sa HZZ-a? Ako da, onda naravno da se morate mjesečno prijavljivati.

A kaj Vi mislite da ostvarujemo mi nezaposleni neka posebna prava kad se prijavimo na HZZ? Da vidim....jedno kojeg se sjećam je da sam u siječnju platila učlanjenje u knjižnicu 30kn manje nego zaposleni - za dokaz toga sam morala pokazati evidencijski list sa Zavoda. Da rezimiramo: ako Vam prijavljivanje 1x mjesečno ne predstavlja veliki problem u smislu financijskog troška zbog odlaska u mjesto prijave ili ako ne postoji neki drugi problem ozbiljne naravi zbog kojeg Vam je mejsečno javljanje otežano, ostanite u evidenciji i prijavljujte se. Ponekad poslodavci traže da su osobe baš sa HZZ-a. Ako ne, ne morate, zdravstveno će Vam ostati, tamo kao dokaz nezaposlenosti prilažete radnu knjižicu ionako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija