Jump to content

Reakcije Predsjednika največih udruga Branitelja ?!?


Pretorian43

Preporučene objave

Pogledajte samo kako se največe udruge branitelja skupa sa njihovim predsjednicima gotovo uopće ne oglašavaju, kad je u pitanju rezanje braniteljskih prava u bilo kojem obliku. A ako se i oglase, onda je to u pravilu vrlo mlako i dodvoravajuće vlastima.

HVIDRA (Josip Đakić), UHBDRA (Zvonko Milas), UHVDRA (Đuro Đečak), UHDDRA (Tomislav Merčep), UHBLPTSP (ne znam ime), UZSKL (Danijel Rehak), Udruga poginulih i nestalih, itd.

Svi navedeni predsjednici udruga, ali svi odreda su kupljeni od vlasti, dobro uhljebljeni oni uistinu ne mare za potrebe nas običnih i javnosti nepoznatih invalida dom. rata i ostalih kolega branitelja. Njima ne znaći ništa ako im smanje mirovine ili invalidnine, ili im ukinu oslobođenje od participacije.

Večina njih uz svoje mirovine prima još dodatno dobre naknade za članstva u kojekakvim odborima (te naknade su vjerojatno i veće nego njihove mirovine), plus toga oni barataju sa ne tako malim financijskim sredstvima, koje im vlada daje za funkcioniranje njihovih udruga.

Svi odreda su se već dobrano obogatili, i naravno da njima nije u cilju da se sukobe sa vlastima, jer bi to moglo povući za sobom i istragu poslovanja njihovih udruga, kao i njih samih.

Zbog te plačene lojalnosti vlasti ih koriste kada trebaju pokriče za ovakve poteze, a sve če se naravno prebiti preko naši leđa.

Ja poznajem jednoga od njih (neću imenovati za sada), koji prije rata mislim da nije uopće imao nikakav automobil, a sada vozi (ne običan kao nissan qashqai), već jako jako skupocjeni terenac "posljednji urlik" mode. Taj vrijedi više od dvosobnog stana u Zagrebu.

Vjerojatno na kredit od časničke mirovine??

Pa dragi moji prijatelji, vi sad razmislite ko to nas predstavlja u javnosti.

Evo jedini se oglasio Jašarević iz udruge branitelja Vukovara grada Zagreba. Ali mora se imati na umu da je to dosta friška udruga, pa vjerojatno još nije uspjela naskočiti na obilne državne jasle.

Ja odričem legitimitet svakome od njih da me predstavlja i kod vlastodržaca (bilo koje boje), i u javnosti.

Ne znam samo na koji način bi im se stvarno mogao oduzeti taj legitimitet, jer se oni uvijek busaju sa brojkama o tisućama pa čak i stotinama tisuća branitelja, koje predstavljaju.

A da nikada nitko od vlasti stvarno nije provjerio sa kolikim brojem članova svojih udruga raspolažu, članova koji plačaju redovno članarinu.

Zato ja više odavno nikome od njih ne plačam članarinu, pa se i ne smatram članom ni jedne od tih udruga. Jer po statutu večine od udruga bi moralo biti, da ako ne plačaš članarinu, da ti automatski prestaje članstvo. Dakle, ne moraš se posebno isčlanjivati.

I radi svega toga ja mislim da se ne vrijedi posebno isčlanjivati iz tih udruga, jer oni to nikada neće javno obznaniti, pa taman da su im samo ostala 2 člana u udruzi, jer to ne odgovara ni njima ni vlastima.

Možda je rješenje u tome da mi sami branitelji inzistiramo na tome i tražimo od vlasti sadašnje i svih budućih, da se zabrani financiranje bilo kakvih udruga u RH. iz državnog proračuna, pa tako i svih udruga branitelja.

Tako čemo jedino uspjeti sprečiti da nas se koristi u dnevno političke svrhe, i tako narušava i ono malo digniteta koje nam je ostalo.

Neka se svi financiraju od članarina svojih članova i od eventualnih donacija, ali samo od firmi koje su potpuno u privatnom vlasništvu.

Pa da vidimo onda koliko te udruge imaju pravih članova, pa ko može opstati neka opstane, a ko ne može ključ u bravu.

I tako Hrvatska ima previše kojekakvih udruga koje samo sisaju Državu, a koje li koristi od njih.

Sve ih skinuti sa sise, pa neka posluju po tržišnim načelima.

Evo im još uštede u proračunu. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvotni cilj osnivanja udruga proizašlih iz Domovinskog rata jest - "zavadi pa vladaj", što se vidi po njihovoj brojnosti, a osnovna uloga svih njihovih predsjednika jest "držanje na lancu" svojih članova kroz razno-razna obećanja, a u novije vrijeme i zastrašivanja.

Svima nama trebalo bi, već jednom, bit jasno da se za naše zajedničke interese i ciljeve daleko lakše borit kroz jednu - zajedničku parlamentarnu stranku čiji će nas zastupnici predstavljat u Saboru, jer ovi postojeći su i tekako dobro plačeni (zna se od koga) da bi "poslodavčeve" interese predpostavili našima.

Zato - prekinimo sa ovim glupostima i napokon poduzmimo sve da se politički objedinimo i osnujemo jednu respektabilnu parlamentarnu stranku,,,ili nemamo dovoljno pameti i "muda" kao onda kad je trebalo?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega udruge koje si nabrojao i još samo nekoliko njih interesantnih vladi,dobijaju iz državnog proračuna

u 2010.g za svoj rad 15.992.000 kn.

 

Projekcijom Proračuna RH za 2011.g obećano im je 19.261.000kn.

Dakle u ovoj godini teške recesije u planu je povećanje izdvajanja za udruge oko 4 miliona kuna.!?!?

Što će njima članovi?

 

Poznam barem 100-tinjak branitelja ,nitko nikome ne plaća članarinu tj nije član niti jedne udruge.

 

Postavlja se pitanje na što oni troše te novce,kome odgovaraju.

Zna se da su već godinama jedni te isti predsjednici tih udruga,dakle vjerovatno dobro rade ,ali za koga.

Što im možemo?Ništa,jer se međusobno biraju njih nekoliko koji su u izvršnim odnosno upravnim odborima(zavisi kako se gdje zove).

Podjele lovu idu na međusobne koordinacije i koordinacije s vladom dobivaju dnevnice,putne troškove, nagrade za rad.

Plus su nagrađeni članstvom u raznim nadzornim odborima državnih kompanija.

Njima je dobro tko šiša mirovine nas običnih bijednika.

Natukli su si već toliko love da se mogu samo smijati svemu ovome,i što je najgore kako sam već naveo biti će u toj poziciji dokle god oni žele jer im mi ne možemo ništa a vladi je ovako dobro jer sve što žele provedu uz alibi "Sve braniteljske udruge su se složile".

Sjetite se da su već složile i oko smanjivanja braniteljskih mirovina od 10 % i prije uvođenja kriznog poreza.

Na sva moguća smanjivanja prava nisu ni prstom mrdnuli,nisu se niti oglasili dok su na objavu registra svi drugi dan bili u vladi,pozvala ih premijerka tobože da smiri branitelje.

Oni su njihovi igrači!!!!

 

 

Da li uopće nekome nije to sve jasno.Misle da smo mi neuke budale s kojima mogu vječno manipulirati .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija