Jump to content

ozljeda na radu i prometna


bubani

Preporučene objave

Na putu na posao (rad od 8-16) u 8 i 10 drugi auto se zabio u stražnji kraj mog auta.Nismo zvali policiju jer se činila manja šteta,dogovorili smo se naći u njegovoj osiguravajućoj kući popodne.Malo kasnije uslijedile su moje zdravstvene tegobe koje su završile bolovanjem.Poslodavac je ispunio prijavu ozljede na radu,medicina rada ocijenila kao ozljedu na radu.HZZOZZR mi ovih dana šalje dopis u kojem traže dopunu med.dokumentacije kao i policijski zapisnik o očevidu,europsko izvješće radno vrijeme na dan ozljedeU Prijavi je navedeno da nije bilo policije.Da li mogu zbog toga osporiti ozljedu na radu koja je nastala na putu na posao?Da li to znači da mi se može uskratiti 100% bolovanje koje je do sada bilo plaćeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uh, otkuda da počnem: ajmo ovako - na koji način Vi možete dokazati da je nesreća nastala u vrijeme puta na posao i da Vi za nju niste krivi? Jer to su dvije stvari koje Vam trebaju da bi vam ozljeda bila priznata od strane Zavoda koji navodite.

 

Prema Vašem navodu, radite od 8h, a nesreća je bila u 8,10h. A tko je prouzročio nesreću, gdje piše? Naime, liječnik medicine rada Vam je potvrdio onu prijavu ozljede, on je time potvrdio da imate ozljedu za koju je Vaš poslodavac rekao da se desila na putu za posao - njega ne zanima da li to je tako ili ne. Ali zanima Zavod, razumijete? A ako Vam on ne prizna ozljedu, nemate pravo na 100% plaće jer to nije ozljeda na radu. Sve što Vas Zavod traži morate priložiti. E sad, to što Vi to nemate, to je druga priča. Moje iskustvo je bilo sa radnicom koju je udario auto na putu za posao - imala je lakšu ozljedu, ali policija se odmah zvala i znam da sam za nju slal i primjera zapisnika i još hrpu svačega.

 

Znam da nisam baš nešto pomogla, ali...možda ne bi bilo loše da kontaktirate neku ovlaštenu pravnu osobu za ZNR ili Inspektorat ZNR-a (bez straha, oni su tu i da savjetuju, ne samo da kažnjavaju, imam iskustva)i pitate što da radite a da sve ispadne dobro po Vas, jer po mojem, bez policijskog zapisnika neće ići. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U bolnici gdje sam pregledana rekli su da oni šalju prijavu policiji za ozlijeđenog. Ne znam da li mi oni to mogu potvrditi.Nezgoda je bila zaista na putu na posao ali je zbog gužve u prometu bilo poslije 8 sati.Ime osobe koja me udarila znam jer mi je dao osobnu ali nije potpisao europsko izvješće, a kasnije je odbio doći u osiguranje.smiješno mi je da traže iskaz policije kad u početku nisam mislila da sam ozlijeđena.nevolje su krenule koji sat kasnije, nakon što sam već došla na posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, pročitala sam u međuvremenu Vaše ostale postove pa znam u čemu je stvar. Ajmo ovako: nitko Vam još nije odbio ništ, zavod vas je samo tražio dopunu dokumentacije. Napravite slijedeće: Vi (odn.stručnjak ZNR-a ili poslodavac ili tko Vam je već sređivao i slao te papire Zavodu) pošaljite kopije sve dokumentacije medicinske koju imate, a naravno, vezane uz tu nesreću. Napišite izjavu u kojoj objašnjavate kada se dogodila nesreća, navedite da ste kasnili na posao, a obavezno navedite ovo da niste zvali policiju. To što se sad "natežete" sa srugim vozačem, nije bitno, držite se činjenica bitnih za to da je nesreća bila na putu za psoao i da niste zvali policiju jer je šteta bila manja. Lijepo potpišite, pošaljite i nadajte se najboljem. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija