Jump to content

Texas Holdem


tdjurcev

Preporučene objave

Pozdrav svima koji se odazovu na ovu temu. Imam puno pitanja na ovu temu. Pa da počnem ovako, da li se poker texas holdem smatra igrom na srecu u hrvatskoj jer u zakonu o igrama na sreću nije definirano a čitao sam i članak u jednom časopisu da su znanstvenici sa sveučilišta u hamburgu na uzorku od 55000 igrača dokazali da je texas holdem igra vjestine i znanja? da li je legalno igrati poker u privatnim prostorijama za novce? da li je legalno osnovati texas holdem club jer svi zanmo da se poker ne igra za kikiriki? pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Hrvatskoj postoje kartaški klubovi, a među njima i klubovi u kojima se igra Texas HoldEm, dakle legalni su, ali ne znam pod koju zakonsku regulativu isti spadaju.

 

Za uspješnost u Texas HoldEm pokeru potrebni su vještina i znanje, no to ne umanjuje činjenicu da je isti igra na sreću. Od sreće ovisi kakav ćeš hand dobiti i koje će se karte otvoriti na flopu, turnu i riveru.:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako osnovati texas holdem club? da li je ista procedura kao osnivanje udruge ili postoji posebna procedura? ako se osnuje kao udruga s ciljem promoviranja pokera da li je legalno igrati poker u prostorijama udruge? mislim da bi se to smatralo kao djelovanjem udruge, naravno to bi se sve reguliralo po statutu udruge

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Prema zakonu o igrama na sreću teksas holdem se smatra igrom na sreću, dakle nije dopušteno osnivati udruge koje bi se bavile organiziranjem turnira i/ili sličnih događanja za tu igru.

 

takvo što je dopušteno HL i pravnim osobama osnovanim sukladno odredbama zakona o igrama na sreću (uz naravno ZTD), a što nas u konačnici i pojednostavljeno svodi na casina.

 

postoji naznake da bi se odredbe zakona mogle promijeniti s obzirom na to da se holdem, koliko mi je poznato, ima proglasiti sportom, doduše ne u RH, zasad, ali na međunarodnoj razini, ako već nije, ide ka tome, a što znači da bi se takve promjene mogle naći i u našem pravnom sistemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav svima, ne znam da li na pravom mjestu postavljam ovo pitanje, ali hitno bih trebala nekoliko informacija. Naime, da li netko od vas zna da li se može osnovati kartaški klub ili civilna udruga građana, naravno, neprofitna? Znači, organizirali bismo turnire u beli, u jednom restoranu. I još jedno pitanje, da li postoji mogućnost osnivanja udruge koja bi se bavila ustupanje djelatnika za razne djelatnosti naravno uz naknadu, konobare, čistačice i na kakav način to legalno napraviti...Ne znam ništa o tome, tako da vas molim za savjet kako to legalno napraviti. Unaprijed puno hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, možete osnovati kartaški klub ili udrugu.

 

Što se tiče ustupanja djelatnika, ovu vrstu djelatnosti ne možete upisati niti obavljati putem udruge.

 

Navedeno su djelatnosti agencija za zapošljavanje (što uključuje sastavljanje ponuda o slobodnim radnim mjestima i upućivanje ili zapošljavanje kandidata, pri čemu kandidati za posao nisu zaposlenici agencije za zapošljavanje)

ili

Djelatnosti agencija za privremeno zapošljavanje (zapošljavanje radnika na određeno vrijeme radi privremene zamjene ili potrebe za dodatnom radnom snagom klijenta, npr.sezonski poslovi, povremeni poslovi...ali tada zaposlenici koje "iznajmljujete" moraju biti zaposlenici Vaše agencije.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija