posavec objavljeno: 17. svibanj 2010. Dijeli objavljeno: 17. svibanj 2010. Pošto sam relativno novi na forumu molio bih pomoć i savjet. Kao član obitelji imam saznanja da je osoba A napisala jednu lažnu prijavu i potpisala imenom i prezimenom osobu B . Na prijavi je prepoznat rukopis te osobe A čak i na imenu i prezimenu osobe B u potpisu. Osoba B ne zna za tu krivotvorinu i iz određenih razloga ne može to saznati ( nemogućnost našeg osobnog kontakta). Moje pitanje glasi : Da li ja kao osoba C koja je saznala za to kazneno djelo mogu podnijeti Kaznenu prijavu , po kojem je to članu KZ i koliko vremena smije proteći od tog saznanja do prijave da bi prijava bila pravovaljana . Ja kao laik mislim da je to krivotvorenje potpisa i koliko je uopće teško to kazneno djelo , moguće je vrlo lako sve dokazati jer poznajem rukopise i potpise obadvije osobe. Da li po prijavi ODO pokreće postupak po službenoj dužnosti ili ću ja morati pokrenuti privatnom tužbom . Unaprijed hvala na stručnom odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jazz031 odgovoreno: 17. svibanj 2010. Dijeli odgovoreno: 17. svibanj 2010. posavec je napisao: imam saznanja da je osoba A napisala jednu lažnu prijavu i potpisala imenom i prezimenom osobu B . -kakvu "lažnu prijavu"? -što ta prijava sadrži, što se prijavljuje? -da li je takva "lažna" prijava poslana i kome? -da li je po toj prijavi policija/drž.odvj. postupalo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 17. svibanj 2010. Dijeli odgovoreno: 17. svibanj 2010. Kazneno djelo krivotvorenja isprave bi postojalo eventualno ako se osoba koje je potpisana, ne bi složila da bude potpisana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.