Jump to content

obiteljski problem


toni007

Preporučene objave

Naime, u obitelji mi je sljedeća situacija. Prije 2 mjeseca majka je saznala da ju otac vara duze vrijeme, te je on neko vrijeme boravio kod te osobe, vratio se kuci po oprostaj, nije ga dobio i opet se toj istoj vratio. E sad, on je napustio moju majku, mene(20g), sestru(18g) i mog brata(14g). Prije nekih mjesec dana pozvali smo odvjetnika kako bi slozili ugovor, tj. kako bi otac odredio sto ce kome i kakvi ce uvjeti biti, slozili smo se, no nakon 3 dana je rekao da mu ne pase. Naime u kucu spadaju 3 poslovna prostora, te bi on htio udio prihoda, na sto smo mi pristali. Cekali smo 2 tjedna da dode sa gotovim ugovorom da ga svi odemo kod biljeznika potpisat on nije dosao sa razlogom da mu opet ne pase ugovor, te je iznenada banuo danas sa pricom da bi on sve to najrade preko suda rijesio.

 

E sad je tu dio koji me interesira, sto bi mi dobili kao djeca preko suda i sto bi dobila moja majka, jer jedino sto su majka i otac zajedno ostvarili su poveliki dugovi koji glase na oca, a on je kucu dobio darovnim ugovorom od djeda. I jos jedna stvar kod oca je da pije vec nekih 3-4 godine neprestano svaki dan, postoji vjerojatnost da mu je alkohol nastetio. Pokusali smo mu pomoci, tj. zamolili smo ga da ode na lijecenje, ali je odbio.

 

E sada moja pitanja su sljedeca:

 

Da li djed moze ponistit ugovor?

 

Kako bi se sud ponasao prema nama koji smo ostavljeni, dali mi imamo ikakvo pravo na tu kucu, jer naravno kao i svaka normalna obitelj, htijeli bi si osigurati mjesto gdje jesmo kako bi mogli nastaviti normalan zivot?

 

Kakvo pravo ima ta očeva 'prijateljica' u vezi svega, pošto se priča da bi htijela dijete sa njime?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

toni007 je napisao:

... jer jedino sto su majka i otac zajedno ostvarili su poveliki dugovi koji glase na oca, a on je kucu dobio darovnim ugovorom od djeda.

...pa stoga kuća nije bračna stečevina, već očeva vlastita imovina.

 

O djedovim (ne)mogućnostima i opozivu se počnite informirati već postojećim odgovorima npr. klik-ovdje, tj. razlog ne bi moglao biti promjena mišljenja i želje.

 

Na pitanje što bi od toga dobili vi "kao djeca preko suda", odgovor je... ništa, jer nije umro pa ga nasljeđujete, već onoliko koliko ste eventualno ulagali. S majkom je u ovom slučaju ista stvar. Pri tom nije važan razlog razvoda braka, jer na imovinske odnose ne utječe.

 

Ako bi otac imao još jedno dijete, na vašu buduću imovinu bi utjecalo tek nakon njegove smrti, jer bi ga i ono nasljeđivalo.

I, eventualno možda niži iznos uzdržavanja za ostalu djecu, a možda i ne jer mu imovinsko stanje + mogućnost stjecanja dodatnih prihoda nisu baš nikakvi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija