Jump to content

godišnji nakon porodiljnog dopusta


malea1

Preporučene objave

U prošloj godini 2009. bila sam od početka godine do 28.5.2009. na bolovanju, a od 28.5. do kraja 2009 na porodiljnom dopustu, koji mi završava 19.7.2010. Zanima me imam li po isteku porodiljnog dopusta(19.7.) pravo koristiti godišnji od 2009. godine. Imam ugovor na neodređeno radno vrijeme, i nemam nikakvih prekida u radnom odnosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, nažalost nemate, jer se godišnji odmor iz 2009. koji nije korišten zbog bolovanja ili rodiljnog dopusta mora iskoristiti do kraja lipnja 2010. Neka se prava iz raznoraznih razloga naprosto ne uspijevaju konzumirati, ali imate drugu mogućnost u dogovoru s poslodavcem - prekid roditeljskog dopusta, stupanje na godišnji odmor koje će vam donijeti ipak veću plaću od rodiljne naknade, a ako ste na državnom proračunu dobit ćete čak i regres za 2009. godinu. Ne vjerujem da bi vam poslodavac iz privatnog sektora uopće pristao na ovu varijantu - da plaća vas na godišnjem i vašu zamjenu koja radi.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija