Jump to content

Dug tvrtke najmodavcu za najam prostora - ja kao jamac-platac


ZokiPoki

Preporučene objave

Pozdrav i molim pomoć!

 

Tvrtka koju sam osnovao i bio jedini član uprave ostala je dužna za najam poslovnog prostora, jer je posao s ovom krizom jednostavno propao. Ponudio sam pismeno najmodavcu da mu ustupim kompletnu imovinu, a imali smo i usmeni dogovor da će mi priznati sva ulaganja u prostor. Ulaganja sam im dokumentirao i dostavio sve račune. Moja ulaganja skupa s preostalim namještajem bi pokrila dugovanje, kad bi to oni željeli prihvatiti.

 

Kod sklapanja ugovora sam se potpisao kao jamac-platac i dao im osobnu mjenicu, i sad mi prijete ovrhom. Ne žele priznati ulaganja jer je dogovor bio usmeni, ne žele imovinu tvrtke (namještaj, police, robu) već očito žele mene osobno goniti.

 

Imam li šansu izbjeći naplatu ako pokrenu ovrhu?

 

Nezaposlen sam, živim sa suprugom u stanu koji je upisan na nju, i ona otplaćuje ratu kredita pa je stan pod hipotekom. Supruga ima i jednu malu klijet.

 

Jedino što imam na svoje ime je manjinski udio u jednoj drugoj tvrtki koja nema veze s poslovanjem prve.

 

Može li se ovrha izvršiti nad stanom i klijeti koji su vlasništvo supruge, ili na pokretninama koje se nalaze u stanu (namještaj, tv, računalo).

 

Može li se ovrha izvršiti nad ovim mojim udjelom u drugoj tvrtki??

 

Hvala svima i iskreno molim za mišljenje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrha ne može ići na suprugu.

Ovrha može ići na vas, ali kako se radi o mjenici, trebali bi podići mjeničnu tužbu i dr. komplicirano, tako da tu nije ni za njih jednostavan slučaj. U prvom redu, teretit će društvo/tvrtku, ali ne znam zašto se toliko brinete, ako imate račune/dokumentaciju kao dokaz Vaših ulaganja u prostor dovoljna za pokriće? To vam daje sasvim dovoljno prostora za razne manevre u Vašu korist, npr možete Vi tužiti njih za povrat ulaganja pa tražiti prijeboj, možete u sv. slučaju tražiti prijeboj ( pismeno) i to Vam može poslužiti kao vrst dokaza ukoliko stvarno dođe do spora, u krajnjem slučaju imate i protuovrhu ukoliko stvarno nekim čudim čudom dođe do te ovrhe i svašta drugo se ovdje može iskombinirati.

 

Ukoliko se počne komplicirati, odite do odvjetnika s papirima.

 

Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija