Jump to content

vlasništvo nad kućom


vanda65

Preporučene objave

Molim razjašnjenje slijedeće situacije:

S obzirom da tata ima izvanbračnu kćer prilikom gradnje kuće kupili su dvije parcele od kojih jedna (koja se koristi kao vrt) stoji na oca, a druga (na kojoj je izgrađena kuća u kojoj žive) stoji na mamu i tako su upisane u zemljišnim knjigama.

Interesira me da li u slučaju smrti tate njegova izvanbračna kćer može tražiti nasljedstvo kuće, koja stoji na mamu, s obzirom da su kuću gradili za vrijeme braka.

Tata se za sada ne želi odreći svojega, a ni napisati oporuku jer smatra da njegova izvanbračna kćer (koja ga ne želi niti poznati ali priča da će uzeti sve što može) ne može dobiti isti dio kao brat koji se brine za njega, te podrazumijeva da će nju pripasti nužni dio u jednoj poljoprivrednoj parceli koju je namijenio za nju.

Ukoliko tata umre bez da sam riješi pitanje nasljedstva da li se polusestrin dio nasljedstva (pogotovo ako može nasljediti i kuću) može umanjiti uzimajući u obzir činjenicu da je tata 20 godina 100%-tni invalid (ne vidi) i da se brat brine za njega i mamu, održava i ulaže u kuću i okućnicu ili se nasljedstvo dijeli na jednake dijelove.

Također me interesira da li se ja mogu odreći svog dijela nasljedstva u korist brata.

Puno hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija