Jump to content

molim pomoć


dada01

Preporučene objave

poštovani

suprug je potpisao ugovor o radu u trajanju od 14.6-34.7 ove godine.Nije ga uspio pročitati na radnom mjestu no kada smo ga pročitali kod kuće naišli smo na jedan članak koji ja mislim nije u skladu sa zakonom o radu.

Evo cijelog članka:radnik se obavezuje provesti na radu kod poslodavca do isteka ovog ugovora,a u slučaju da radnik otkazuje ovaj ugovor prije isteka roka ovog ugovora,u obvezi je isplatiti poslodavcu iznos koji odgovara trima plaćama koje su ugovorene ovim ugovorom.Ukoliko radnik ne izvrši svoju obvezu iz prethodnog stavka u roku 8 dana oa dana kada je jednostrano raskinuoovaj ugovor i ne isplati poslodavcu iznos iz prethodnog stavka,suglasan je da poslodavac može naplatiti iznos sustezanjem radnikove plaće odnosno na druge zakonske načine uključujući naplatu putem mjenice.

Napominjem da su naravno tražili da se bjanko mjenica potpiše.

Molim vas ako je netko upoznat dali je to u skladu sa zakonom o radu i koja su mu prava ako nađe drugi posao,što i čini.

Hvala vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija