Jump to content

Kaznena presuda - alimentacija


Jaca05

Preporučene objave

Kako otac djeteta nije plaćao 7 mj alimentaciju, a radi na crno, pa nema mogućnosti da se stavi adm. zabrana na primanja, majka i CZSS su podnijeli kaznenu prijavu DORH-u. Nakon obavljenog razgovora u MUP-u, i nakon što se otac nije pojavio na vansudskoj nagodbi u DORH-u jer mu nije bilo moguće dostaviti pozive (čitaj: ne želi ih primati), DORH je podignuo kaznenu prijavu. Na ročištu je otac priznao da je ipak zarađivao i kad više nije prijavljen u firmi gdje je radio (tj. priznao je da je radio na crno), te je zarađivao i više nego dovoljno da je mogao platiti dosuđen mu iznos alimentacije, ali svjesno je zakidao svoje dijete za ono što mu pripada), dobio je rok od 2 mj da plati zaostatke i uvjetnu kaznu od godinu dana da se pridržava roka i da podmiruje obavezu na vrijeme, inače slijedi kazna zatvora od 5 mj.

Do travnja ove godine relativno je uredno podmirivao obavezu, ali sad ponovno se već 2 mj. natežemo unedogled, obećaje sms-porukama sad ću platiti, sutra, prekosutra bla, bla.....što je najvažnije u tome svemu, non-stop je u autu (benzin plaća vjerojatno sv.petar), puši mogli bismo reći najskuplje cigarete, a za aliment. nema.....Preporuka djelatnika CZSS je da čuvam te poruke u kojima on piše da će platiti tad i tad, a ništa, ali se pitam čemu to?

 

Kome da se obratim, vezano uz već postojeću kaznenu presudu, čemu to na papiru ako se on toga ponovo ne pridržava? :vrti:

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jaca05 je napisao:

...dobio je rok od 2 mj da plati zaostatke i uvjetnu kaznu od godinu dana da se pridržava roka i da podmiruje obavezu na vrijeme, inače slijedi kazna zatvora od 5 mj.

...čemu to na papiru ako se on toga ponovo ne pridržava?

Znači da bi se u dogledno vrijeme moglo dogoditi točno to što piše...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija