Jump to content

porezna kartica


tkosam

Preporučene objave

radim u firmi gdje odjel prodaje nema garantiranu plaću već je uvjetovana prodajom tj. mjesečni minimum naplaćene premije od 15.000 kn.Morali su potpisati nekakve izjave da na to pristaju i naravno, potpisali su jer bi inače dobili otkaz.Ipak, dobili plaću ili ne dobili , u poreznoj kartici piše da su je dobili pa ljudi gube prava na dječje dodatke i slično.Zanima me, ako već poslodavac može uvjetovati isplatu osobnog dohotka, da li može izdavati takve lažirane porezne kartice.Navodno, naša Uprava misli da je to ok jer tretiraju tu obustavu, kako je nazivaju kao kad netko ima kredit, a ne vidi mu se u poreznoj.Meni se čini da to nije isto jer kad digneš kredit, dobiješ novce pa ih vraćaš, a zaposlenici ne dobiju plaću, a piše da jesu.

Kome to prijaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac ne izdaje porezne kartice, izdaje ih porezna uprava.

 

Poslodavac je u obvezi da Vam preda isplatnu listu, na kojoj je evidentiran obračun plaće, a koja nije dokaz da je plaća isplaćena.

 

Sve nepravilnosti vezane uz radni odnos prijavljujete Državnom inspektoratu-inspekciji rada u Vašem ,ili najbližem mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija