Jump to content

Susjed parkira na našem parkingu


Ivy1

Preporučene objave

Dobar dan trebam malu pomoć. Usput molim moderatora da ako sam promašila rubriku premjesti temu tamo gdje spada.

 

Ovako, radi se o parkiranju stanara susjedne zgrade na našem parkingu, parking je defakto komad zemlje koji je unutar naše katastarske čestice, a susjedna zgrada nema parking nego moraju koristiti parkirališna mjesta žute zone. Naša zgrada nije etažirana pa tako ne možemo podijeliti parkirna mjesta nego svi stanari parkiraju na zemljištu koje pripada zgradi. To znaju u susjednoj zgradi i koriste kao argument da im se ništa po pitanju neovlaštenog parkiranja na tuđem posjedu ne može. Smatram da nije baš tako jednostavno jer ipak postoji pravni slijed vlasništva, pa bi se to trebalo uzeti u obzir kao i posjedništvo na samom zemljištu. Moje pitanje je možemo li mi protiv stanara susjedne zgrade išta poduzeti u ovom momentu kako bi im onemogućili parkiranje, pozvati pauk službu ili nešto slično? Rampe ne možemo postaviti jer ionako nema dovoljno mjesta za sve automobile iz naše zgrade pa se parkira tko prvi nađe mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premještan u stvarno pravo.

 

Ako su stanarai vlasnici (suvlasnici) parkinga, a ne stanari susjedne zgrade, bilo koji od suvlasnika može tužiti drugu osobu zbog ometanja u vlasničkim pravima.

 

 

Također svaki od suposjednika može tužiti onoga tko ometa njen posjed, ali 30 dana od saznanja za smetanje posjeda i počinitelja smetanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija