Jump to content

Konzumiranje alkohola na javnom mjestu


Mirnarijeka

Preporučene objave

Dragi kolege!

 

Zamolit cu vas da ako se nadjete u mojoj prici koju cu navesti ili ako imate slucajno ikakvog iskustva, molim vas da se po pitanju ove teme slobodno obratite ili ustupite vas savjet. Hvala

 

Proslog vikenda, tocnije ove nedjelje 18.07.2010. u ranim satima dobila sam prekrsajni nalog i kaznu od 300,00 za konzumiranje alkohola na javnom mjestu, na prarkiralistu jednog kafica!

U prekrsajnom nalogu pise da sam pocinila prekrsaj iz clanka 3. stavak 2., kaznjiva po cl.4, stavku 3. odluke o javnom redu i miru.

Policajski duznosni su uocili moju prijateljicu koja je bila kraj svog auta na parkiralistu i koja je stavila bocu alkoholnog pica na haubu, u tom trenutku sam ja uocila policajsko auto i upozorila da makne bocu, s tim da sam ja imala PRAZNU CASU u ruci. Na to su se zaustavili policajski duznosnici i pitali "sto se tu dogadja i da li znate da je konzumiranje na javnom mjestu zabranjeno?!" Tu smo nastojale razuvijeriti policajske duznosnike kako se nije radilo o nikakvom konzumiranju, a na to su dodali da ako se na radi o konzumiranju stvar je o iZNOSENJU ALKOHOLA NA JAVNOM MJESTU?!

 

Pri tome je pozvana patrola, preuzeli su moju osobu iskaznicu, i prijateljicinu vozacku dozvolu.

Prijateljicu koju su uhvatili s bocom na haubi njenog automobila potpuno su zanemarili, dok su meni solili pamet ni krivoj ni duznoj, s tim da su jos trazili da provjere alko-test. Pristala sam!

Napisali su kaznu kao sto sam i navela o konzumiranju alkohola na javnom mjestu sto uopce nije tocno, ali nije ih se dalo razuvijeriti, potpisala sam sve sto su trazili i prezula kaznu!

 

Nisam, htijela uopce stvarati dramu ni ti se dalje raspravljati! U tom trenutku sam bila odlucila da cu kaznu platiti. Sutradan nakon vracenog fila od protekele noci i razmisljanja da uopce nisam kriva, nit nemam zasto placati nesto sto nisam napravila! Zato sam odlucila podici zalbu!

 

U ovom slucaju sam prvi put, te me zato zanima vase misljenje kako bi vi postupili i olaksali mi daljnji postupak!!

Srdacan pozdrav!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste sankcionirani po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira koji je propisala država, već po nekom propisu koji je napravila vaša lokalna općinska/gradska vlast.

 

Te propise je nekad jako teško naći na internetu.

 

Čitam između redaka da vaše ponašanje prema policiji nije bilo primjereno vladanju jedne dame i da niste naveli potpunu istinu u ovom postu, te vas stoga upućujem odvjetniku.

 

Od mene još samo podatak da jednokratnim opijanjem na javnom mjestu nisu ostvarena obilježja prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na vasem komentaru, i odgovorit cu vam na vase sumnje odnosno na vasa zapazanja citanjem kroz retke!

Moje ponasanje se uvijek temeljilo na postavanju prema drugim osobama, bile one starije ili mladje od mene, ili ako se kao u mom slucaju radi o policijskim sluzbenicima!

Iskreno ne znam po cemu ste zakljucili da je moje ponasanje bilo neprimjerno, vjerovatno po tome sto sam pristajala na sve sto su po njihovoj duznosti trazili od mene, prisustvo alko-testu, zapise, poptis i sl.

Pod br.2 komentar vam je bio da je moj navod odnoso moja prica ima neke neistinite cinjenice, odnoso da sam pisala lazi. Upravo suprotno, ja da sam pisala lazi, cemu onda svrha svega ostalo i kako bi to meni bilo od pomoci?! Jos jednom hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz dužno poštovanje gospodine petpetica, dopustite da vas upitam sljedeće.

Kako konzumiranje alkohola/opijanje na javnom mjestu nije prekršaj po zakonu koji je donijela zakonodavna vlast u RH ako Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira

(NN 5/90, 30/90, 47/90, 29/94) kaže sljedeće:

 

 

Član 20.

Tko se na javnom mjestu odaje pijančevanju ili uživanju opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam i na vasem komentaru "propast_66"!

Da se radilo o konzumiranju alkohola ne bi imala nikakvu primjedbu i platila bih kaznu, i upoznata sam s tim clan. 20!! No najvise me kao osobu vrijedja sto me uopce nisu zatekli kako tocim ili kako konzumiram vec su ulovili moju prijateljicu sa bocom neotvorenom na krovu od auta i mene s praznom casom!! S tim se da pretpostaviti da se radilo o konzumiranju ali ako nema dokaza,ne moze se napisati da sam konzumirala! No htjela sam reci da ja nisam kaznjiva po clan.20 vec clan. 3 stav. 2.!! Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

propast_66 je napisao:

Kako konzumiranje alkohola/opijanje na javnom mjestu nije prekršaj po zakonu koji je donijela zakonodavna vlast u RH ako Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira

 

Proučite Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira s komentarom profesora Veića, izdalo MUP.

 

Vidim da se kužite i u mnoge slične stvari, obratite mi se na privatni mail pa ću vam poslati nešto.

 

@spirou

 

Nije kažnjivo jednokratno ispisanje alkohola i opijanje ni u kafiću ni pored njega, a učestalo opijanje je kažnjivo na svakom javnom mjestu pa i u kafiću. Vrijedi samo za ZPPJRM koji je propisala RH. Za propise brojnih lokalnih vlasti ne znam dok ih ne pročitam i ne posavjetujem se o sudskoj praksi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija