Jump to content

Trebam pomoc .


Alen19

Preporučene objave

Poštovanje i pozdravi !

 

Prije nekoliko dana sam osuđen po clanku "222" stavka 1 kaznenoga zakona (uništenje i oštećenje tuđe stvari) te sam dobio novčanu kaznu u iznosu od "25 dnevnih dohodaka" .

 

Presuda je donesena 21.srpnja bez održavanja glavne rasprave te o održavanju suda nisam uopce bio obaviješten niti mi je poznatu na temelju cega sam osuđen (na razgovoru u policiji sam izričito nekoliko puta ustvrdio da nisam kriv te da se nisam nalazio u blizini mjesta počinjena kaznenoga djela). U presudi je također navedeno da sam maloljetan (iako imam 19 godina) te mi je navedena pogrešna adresa prebivališta .

 

Na donesenu presudu sam uložio prigovor u kojem sam naveo da se ne osjećam krivim za počinjenje navedenog kaznenog dijela te da nisam sudjelovao u bilo kakvim sličnim radnjama te da to nisam mogao niti dokazati pošto nisam bio pozvan na sud niti sam bio obaviješten o održavanju navedenoga suda .

 

Ja osobno baš i ne poznajem kazneno pravo (sto je i na koncu jedan od razloga zasto sam vas i zamolio za pomoc) ali mislim da po zakonu moram dobiti priliku da iznesem svoju obranu na sudu i biti obaviješten o odrzavanju suda na kojem sam ja optuženik pa me zanima da li se održani sud uopce mogao održati bez mene i zasto o odrzavanju suda nisam bio obaviješten te da li imam šanse "poništiti" presudu sa uloženom žalbom te kada cu dobiti obavijest da li je žalba prihvacena ili ne .

 

Iskreno vas molim da mi pomognete . Unaprijed zahvaljujem !:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno se radi o kaznenom nalogu kada je za lakša djela moguće bez rasprave donijeti putem kaznenog naloga presudu, ako je optužnom prijedlogu državnog odvjetništva bilo priloženo dovoljno dokaza.

 

Za maloljetnike to nije dopušteno.

 

Ako je bio kazneni nalog, onda ste prigovorm (pravovremenim) osigurali "normalan" postupak (suđenje)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija