Jump to content

Poslovanje Udruge,uvjeti za prodaju pića i napitaka


strada

Preporučene objave

Poštovani,

Registrirani smo kao Udruga građana i u svojim djelatnostima između ostalih bavimo se i prodajom pića i napitaka za svoje članove u svojem prostoru.Prodaju napitaka i pića se vrši svakodnevno.Po dojavi nam dolazi Državni inspektorat i utvrđuje da nismo registrirani za obavljanje Ugostiteljske djelatnosti te nam donose Rješenje o zabrani točenja pića jer nemamo minimalne tehničke uvjete za obavljanje djelatnosti iako:

1.Po članu 5.Zakona o Ugostiteljskoj djelatnosti možemo točiti piće i napitke samo za svoje članove u svojem prostoru i Zakon o Ugostitzeljskoj djelatnosti se na nas ne odnosi i prema tome netrebamo Rješenje o MTU za ugostiteljstvo.

2.Imamo Rješenje nadležnog Ureda državne uprave za bavljenje tom djelatnošču

3.Imamo statut udruge u kojemo je to regulirano

4.Po naputku Ureda za udruge vlade Rep.Hrvatske objašnjeno je da se točenje i prodaja pića u prostorijama Udruge za članove Udruge ne smatra ugost.djelatnošću.Ali sve je to uzalud jer inspekcija radi po svome.Što da radimo.Ljubazno Vas molimo za odgovor!!Veliko,veliko hvala!

 

p.s.

Ispektor je u nadzoru ustvrdio da je u prostoru zatečeno 3 gosta koji imaju uredne iskaznice Kluba(Udruge)i da konzumiraju kavu i sokove.

Dali je Državni inspektorat uopće nadležan za kontrolu poslovanja Udruge građana??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija