Jump to content

Razočarenje


salesb

Preporučene objave

Evo malo da napišem

 

U 2mj podneo sam zahtjev za financijsku pomoč u Zakladi Hrvatskih Branitelja u nadi da če pomoči kako su rekli ali još nikakav odgovor nisu nam poslali u glavnom sam ja moro sve papire skupiti i poslat a eto valjda nitko tamo to nije ni pročito.

 

Poslao sam im zahtjev i tražio pomoč da nam pomognu u nabavci daske, letve i crijepa pošto tamo piše da se može tražit financijska ili materijalna pomoč, ja sam ih zamolio da nam pomognu nije nab bitno oče nam dat pomoč u novcu ili materijalu ali izgleda da ništa nema od nikakve pomoči.

Boli me kad pogledam šta sve se priča i pokazuje na vjestima ma same laži ali eto takva nam je situacija.

 

zamolio sam pomoč jer nam je trošan krov na kuči naravno razvlačimo najlon na tavanu da nam kiša necuri u sobe , da nam pomognu barem materijalno jer nismo u mogučnosti kupiti ništa da sredimo krov na kuči.

 

odgovora nema.

 

prošle sam godine tražio isto isto sam naveo da nam je jako potreban matreijal za popravak krova čekali smo odgovor i na kraju dobili 1000 kn hvala im za to ali ja nisam mogo kupit 1 kubik daske jer ona košta 1400 kn a nadam se da ču kad budem u iduči 10g piso zamolbe i tražio pomoč dobivat po 1000kn da skupim dovoljno da kupim sve potrebno da promjenim krov.

Neznam kome se još mogu obratiti za pomoč pošto naša Zaklada H B očito neradi ili je propala.

 

Molim vas da mi kažete kome da se obratim za pomoč?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost tako je to, gledam kako se neki ljepo snalaze i dobivaju a kome stvarno treba taj nemože ništa dobiti.

 

Išo sam od vrata do vrata pitao za pomoč ali jednostavnim riječima kažu Izađite van nemožemo ništa napraviti predajte zahtjev za pomoč i čekajte nadajte se.

 

Ja se nadam več par godina za pomoč jer stvarno iduče godine moramo krov mjenjati ili srušiti i baciti najlone da nam necuri po sobama kiša , kredit nemogu podiči jer mala mi je mirovina kad bi vračo ratu nebi imao ni za kruh jer moja mirovina iznosi 2200kn dok platim sve režije ostane mi 1050kn imam 1 kredit dam za ratu i eto meni ostaje 360kn za život nas 4-tvero živimo sa mojom mirovinom,

Hvala dragom BOGU pa u pekarama ostane staroga kruha pa kupim 2 vreče da se ima za jelo.

Nije me sramota to reči jer takvo je stanje kod mene a ima i gorih još slučajeva od moga.

 

Ja sam tražio pomoč ali eto od 2mj nikakav odgovor nema iz ZHB valjda če se neko sjetit uzet moj zahtjev pogledat ,

 

A kome se više obratiti za pomoč to neznam, da idem opet od vrata do vrata pa da mi se smiju gospoda što tražim pomoč neznam.

 

bolje neživit više i nebiti na teret nikome razočarenje i šta više reči.

 

Žao mi je mojih suboraca koji su si oduzeli život ali ih sada jako razumijem zašto su to napravili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega,ti si vec u prvom postu postavio pitanje kome da se jos obratis,nitko ti ne odgovara pa cu ja pasteta reci da i MOBMS takoder ima jednokratnu pomoc.Moras nazvati njihov telefon.Cini mi se da si iz Slavonskog Broda a psihosocijalni centar za tu zupaniju je na Trgu pobjede 6,tel.035/447-363.Sto bi ti kolega branitelj mogao vise savjetovat.Ja sam sad bio na Braniteljskom portalu i gore na vrhu pise pomoc,pa pogledaj malo.Znam da to moze ispast izlizano od mene ali kao branitelju mi je jako tesko citat u kakvim se problemima kolege nalaze.Moze li covjek ostat hladan kad procita tvoju tvrdnju da ima dobrih pekara pa evo hranite se barem sa kruhom.Kad gledam ste se sve u Zagrebu baca,od glomaznog otpada bi se solidno kroviste napravilo.Tragedija i sramota.Ponavljam se,neukusno je od hrvatske vlade bilo urucenje ceka od 2.500,000 kuna za spomenik.Nek mi netko veli,treba li nam sad spomenik dok jedan branitelj kisne spavajuci i skuplja kruh koji se ne proda a drugi tesko bolestan lezi u bolnici i nema novaca za lijecenje pa supruga se obraca na ovaj forum.Kolege,to su samo dva slucaja a ima ih sam vrag zna koliko.Tebi sad kolega nemoze pomoci puko prepisivanje nekih prava koja bi mogao imati iz narodnih novina i malo tu sad vrijedi pravna strucnost.To je borba za goli zivot,hebes pravo i prava.Zao mi je zbog svega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na brojevima probat ču još zvat i molit za pomoč.

 

Valjda če se netko malo pokrenuti.

 

Zakladi sam piso i poslo one papire sve i o bolesti i dr,

tražio sam pomoč u novcu jer ipak oni znaju koliko košta adaptacija krova ali napisao sam da ako im je novac problem da tražim materijalnu pomoč barem u letvi , dasci i crijepu napisao sam da nemora biti ni crijep barem ploče, ili lim samo da sredim krovište na kuči.

 

a nadam se da ču uspjeti dobit neku pomoč.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nilda je napisao:

Em ti, a svako malo se hvale kako je sve sjajno i bez problema. Nisam pratio, ali Zaklada bi morala podnositi i službena izvješća o poslovanju.

Imamo financijsko izvjesce za razdoblje za 2008.godinu i prvih sest mjeseci 2009.Primili su vise od 35 000 zahtjeva za financijsku pomoc i zbog te velike kolicine zahtjeva,uzrokovano je produljenje vremenskog perioda obrade i rjesavanje istih.Financijski su pomogli 29 000 branitelja i za to je utroseno 42 milijuna kuna.Oni posebno napominju da je vazan kriterij kod odlucivanja o odobravanju financijske pomoci,odreden vremenski period sudjelovanja u Domovinskom ratu.Sve informacije o dokumentima koji su potrebni za zahtjev mogu se vidjeti na njihovoj web stranici:zaklada-branitelja.hr.Valjda sve ovisi kolika je dobit fonda.Clanak 29. stavak 2. zakona o Fondu branitelja veli da je upravni odbor u dogovoru sa vladom odlucil da 60% love od jedne trecine dobiti ide za razvojne,humanitarne i socijalne svrhe a 40% love ide za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece.E sad koliko je to transparentno i kako radi to povjerenstvo koje odlucuje kome treba pomoc, nebi se stel mesat sad.Tako mi traktora koji leti,sefe,starce moj,nemoj obrisat ovaj odgovor mojem cijenjenom kolegi. :-x:smijeh::klanja::smijeh2:
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdravljam vas sve

 

Eto nakon par mjeseci čekanja sjelo mi je na račun 2000 kn pomoči od zaklade.

Hvala im velika na uplati .

 

Taman kako sam več bio napisao skupljati i slati zahtjev za pomoč jedno 11 g odina i kad skupim dovoljno imat ču da sredim krov na kuči.

 

Sada trenutno ču moči kupiti koju letvu i nešto najlona da bacim preko krova da mi necuri kiša u kuču i po sobama jer sam dobio pomoč , komisija je utvrdila da je dovoljan taj iznos za adaptaciju krova koji treba rušiti i podič novi zanimljivo mi je da to sve se može napraviti sa samo 2000 kn.

Hvala im za to sada se spremam ponovno napisati još jedan zahtjev da mi pomognu ne financijski več ču tražiti materijalnu pomoč možda mi pošalju koji kubik daske i letve i barem nekog crijepa da promjenim krov jer eto dolazi nam jesen i skoro zima da pokušam sredit krov da mi kiša nepada po glavi dok spavam. jer sa tim iznosom nemogu ništa kupiti.

U zahtjevu sam napisao iznos koji bi mi bio solidan da sredim krov i poslao sam im predračun firme koliko košta sav materijal pa da vide i da mi pomognu ali eto valja se pokriti koliko dadu.

 

Zahvaljujem se još jednom našoj Zakladi na pomoči. koju tražim eto več 3,5 godine a valjda če za još par godina biti dovoljno da skupim za adaptaciju krova.

 

Svima vama želim puno sreče u svemu i da dobijete što tražite.

ja sad stvarno dižem ruke od svega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija