Jump to content

tužna sam!


mife

Preporučene objave

Tužna sam. što više čitam ovaj forum o obiteljskom pravu to više vidim da skoro se svi mučimo sa css,sudom,bivšim supružnicima i nastojimo doći do nekog rješenja.

Naime, moj je problem što uz sve pokušaje mirnog rješnja bivši suprug već godinama radi probleme i psihički maltretira dijete. da, obratila sam se službama koje me pak upućuju na druge službe pa od vrata do vrata itd. I naravno to još uvijek traje.A godine prolaze. Razvod je bio dug i mučan,s bezbroj parnica. nakon što je razvod okončan, opet se viđamo na sudu, po css zbog njegove nemogućnosti da zaboravi sve što se između nas dešavalo i da shvati da jedino što nas veže je zajedničko dijete i da zbog toga moramo surađivati.Naravno ,on sve radi da tako nebude. ne želi komunicirati nikako,ni preko čega, samo se slijepo drži viđanja djeteta.Naravno to mu nikada neću zabraniti ali...Ogorčena sam jer to isto dijete trpi a ja kao majka mu ne mogu pomoći jednostavno više neznam od kud bi krenula i kome bi se obratila.

Svi se pozivaju na prava dijeteta a kad to treba i ispuniti nikoga više ništa ne zanima. Glavno je da je alimentacija uredna i da su susreti uredni i onda više nitko nevidi probleme druge vrste.

Svi pozivaju na komunikaciju ali to u praksi jako loše izgleda.

I eto opet novi sud, a ljudi koji bi mogli biti svjedoci, ne žele se petljati u to. Nemogu reći da ih nerazumijem ali...

Kada bi imali više suosjećanja za svoje bližnje ko zna možda bi nešto i mogli promijeniti.

Zahvaljujem svima koji mi daju neki odgovor a drugima hvala što ste pročitali. A meni ostaje daljna borba da moje dijete izvedem na pravi put i umanjim , koliko mogu, posljedice koje mu ostavlja njegov otac jer svi kažu da je psihičko zlostavljanje teško dokazivo i da je tu moja riječ protiv njegove (nažalost). Hvala Vam svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte biti tužni,pa Vi imate smisao života a to je Vaše dijete(neznam koloko je staro,pretpostavljam da je još maleno),pred Vama je dug period da to dijete izvedete na pravi put,da mu pomognete da postane pošten čovjek,bez obzira na sve kroz što prolazite.To Vam je kao roditelja i dužnost,mada ćete morati sami u većini,ali neka Vam djete da snage da izdržite nevolje koje su Vas snašle i koje ćete lakše prebroditi ako se budete što manje okretali prošlosti,znam ona je sastavni dio Vašeg života ali nedopustite da upravlja Vama.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Ma sve sam ja probala a trenutno smo opet na sudu a šta se tiče css oni pak nevide nikakvih problema. a 1971 hvala na odgovoru naravno ja imam i novu obitelj i djecu za koju život ću dati ali žao mi je zbog našeg sustava i da moje veliko-malo dijete trpi zbog toga. Ma šta da kažem samo trošim i vrijeme i novce i živce zadnjih par godina mjesto da me bivši ostavi na miru i da se mogu posvetiti svojem djetetu koje zbog toga strašno pati a on mu još pored svega govori i protiv mene i nove obitelji(ispire mu mozak) a kada se požalim css oni tu nevide nikakve probleme pa se ja pitam ko je ovdje lud. Mora da valjda onda samnom nešto neštima.

Bilo kako bilo ja se dalje borim ali kako naš sustav ne uvidi da me bivši jedino na ovaj način može dirati tamo gdje me najviše boli. pa troši i njima vrijeme i opterećuje sud bezveznim parnicama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija