Jump to content

naknada za prijevoz


hary

Preporučene objave

bok. novi sam ovdje pa tražim malu pomoć ako tko zna ili ima sličan slučaj..

 

radim u državnoj ustanovi,osobno nisam zakinut jer sam iz zg. ali ima dečki koji jesu.. kada su se zapošljavali u četri oka su morali potpisati da se odriču naknade za prijevoz, ima ih iz karlovca,duge rese,bjelovara,petrinje..

 

naravno,nažalost su pristali kako bi dobili posao, nakon nekog vremena su dobili ugovore za stalno i sad ih zanima da li i kako mogu ostvariti pravo na isplatu prijevoza u stvarnim troškovima,jer sad je "prestala opasnost " od neproduljenja ugovora o radu,tj .na neodređeno su

 

dali je taj "papir" koji su potpisali da se odriču prijevoza parvovaljan i kaj sad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su prethodno,kada su počeli raditi, radili po ugovoru na određeno vrijeme onda taj papir ne vrijedi više kao što ne vrijedi ni taj ugovor. Sad imaju ugovor na neodređeno vrijeme no međutim je bit svega kaj piše u ugovoru vezano za prijevoz. Pravona naknadu za prijevoz ne regulira zakon o radu nego se isto regulira kolektivnim ugovorom ili pravilnikom uo radu. Ukoliko takvo pravo postoji u odnosnim aktima poslodavac je tvojim kolegama dužan isplatiti odnosnu naknadu (ukoliko opet ne potpišu da se tog prava odriću).

Ukoliko su prethodno (od početka) imali ugovoren probni rad u ugovoru na neodređeno vrijeme onda to svoje pravo neće moći ostvariti jer su ga se pismeno odrekli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ne bih baš rekla. Naime, radnik se može odreći od materijalnog prava samo nakon dospjelosti istog, izričito i u pisanom obliku,a ne unaprijed. To bi značilo da bi se svaki mjesec nakon dospjelosti naknade za prijevoz radnik morao odreći ponovno od te naknade. Drugim riječima, da, to odricanje nije pravovaljano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija