Jump to content

boravište/putni trokovi/kazne


Xamaxy

Preporučene objave

Dobar dan svima, zamolio bi Vas za jednu pomoć i savjet.

 

Radim u ~180km udaljenom mjestu od svoga prebivališta. U prosvjeti. Iako udaljenost nije nešto strašno velika, pvezanost je apsolutno koma, znači rijetki vlak i vožnja 3 i pol sata u JEDNOM smjeru, tj rijetki autobus i vožnja 4h u jednom smjeru. Samo autom je 60,000km godišnje što je ekstrem.

 

Takva je situacija, e sada, ja sam putne i dio plače namjenio za podstanaraski stan, režije, klopu i put, ISKLJUČIVO radnim danom, znači pon-pet. Ne mislim se tamo preselit ili živjet jedne sekunde više nego radno trebam!

 

Danas je rečeno da je netko cinkao policiji i da moram putovat ili prijavit boravište. Jasno mi je da sam u svjesnom prekršaju kojeg je i ravnatelj meni predstavio kao takvog i idealnog prilikom zapošljavanja, al cinker je napravio frku jer moja plača izgleda brutalno sa putnim a niš ne vidim od toga za osobnu dobit, al kaj se može, hrvatski jal je skoro izvozni proizvod :zao:

 

Moja pitanja:

-kako prijavit boravište ako je gazda u ogromnoj kući sa 4 stana i vlastitim obrtom neprijavljen tj iznajmljuje na crno? SVI stanovi u gradu su na crno!

 

-da li se prijavom takvog (radnog) boravišta gube putni prema prebivalištu tj dobi se onda samo cipelarina? (jasno mi je da nemrem zakonu objašnjavat "geldajte, ja ne vidim ni lipe od toga dapače još i dodam da bi mogao tu radit)

 

-koliko je policija revna u traženju takvih na prijavu?

 

-kakve su kazne? da li mogu dobiti otkaz u prosvjeti ili je dotično nevezano? Isto tako, kad bi me ulovili, i ja dobim kaznu, dal mogu dalje počet putovat i dobivat putne ili su sankcije znatno veće?

 

PS 3 roditelja mojih učenika su policajci i presretni su raspletom/mojim radom/zadovoljstvom djece, niti A nisu rekli meni nemoj to radit, nego dapače!

 

HVALA!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija