Jump to content

zabrana kontakta s dijecom


brs

Preporučene objave

Ako se radi o jednom izoliranom događaju nema razloga za zabrinutost, a roditelji će u međusobnom razgovoru riješiti nesporazum.

Ako se radi o sistematskom nastojanju jednog roditelja da odvoji dijete od drugog na način npr. da mu se uskraćuju telefonski kontakti, da se izbjegavaju njegova druženja sa

djecom, da se taj roditelj prikazuje u najcrnjem svjetlu pod raznim, vrlo prozirnim izlikama itd. itd., onda možemo govoriti o emocionalnom zlostavljanju djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

taj drugi roditelj ne zivi s djecom a vidja ih kada mu se prohtje najcesce za vrijeme zimskih 15 dana i ljetnih 30 dana praznika i u tom razdoblju brani drugom roditelju kontakte s djecom i ako taj drugi roditelj pokusava na sve nacine stupiti u kontakt s djecom. sta u tom slucaju uciniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

15 dana zimi, 30 dana ljeti, 2 dana u tjednu, svaki drugi vikend je nekakva uobičajena praksa, ritam druženja koji se određuju roditelju kojemu djeca nisu povjerena na zajednički život. Bez obzira na to što dijete temeljem sudske odluke ili dogovora roditelja provodi sa jednim roditeljem određen broj dana ljeti ne znači da roditelj koji nije sa njim ne smije ništa znati o djetetu, roditelj se treba interesirati za svoje dijete i biti mu omogućen telefonski ili neki drugi kontakt, ali ne zato da se to pretvori u kontrolu nad ovim drugim roditeljem.

Po svemu sudeći komunikacija između roditelja je narušena i poželjno bi bilo, a prije svega u najboljem interesu djece poraditi na toj komunikaciji.

Ono što je bitno, a o tome razmislite dali su kod vas ispunjena dva glavna elementa za dobru prilagodbu djeteta nakon razlaza roditelja:

1. stalna dostupnost i trajna uključenost oba roditelja u život djeteta

2. sposobnost tih roditelja da zajednički donose odluke koje su u najboljem interesu djeteta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

s moje strane sam pokusala sve sto sam znala kako bi komunikacija bila koliko toliko uspjesna izmedju oca i djece ali bez uspkeha. kome da prijavim to sto mi otac djece neda kontakt s djecom barem jednom tjednom ako nesmijem i dva puta tjedno?kako se takvo sta nebi desilo i ovih zimskih praznika i iduceg ljeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo ljeto kada se to desilo obratila sam sa i centru i policiji i na jos puno adresa sve su to uredno zabiljezili i nista. da bi mene otac te iste djece svoje i moje prijavio lazno za sve moguce vrste zlostavljanja i odma su pod hitno svi nesta poduzeli na stetu djece i moju jer zbog tih optuzbi se sada poduzima sve predpostavljam da znate sta smatram kada kazem sve jedno od toga je da djeca idu u zagreb na ispitivanja bez majke.ocito je da ima neku dobru vezu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

optužbe za zlostavljanje djece su vrlo ozbiljne i svaku treba provjeriti.

Također moram naglasiti roditelj koji lažno optužuje nije dobar roditelj jer nije niti svjesan što sa takvim lažnim optužbama čini svojoj djeci. Dobro je da su djeca upućena u Zagreb, ako je bilo riječi o lažnim optužbama, roditelj koji ih je izrekao neugodno će se iznenaditi kad se utvrdi što se zaista desilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...da bi mene otac te iste djece svoje i moje prijavio lazno za sve moguce vrste zlostavljanja i odma su pod hitno svi nesta poduzeli na stetu djece i moju jer zbog tih optuzbi se sada poduzima sve predpostavljam da znate sta smatram kada kazem sve jedno od toga je da djeca idu u zagreb na ispitivanja bez majke.ocito je da ima neku dobru vezu.

 

zašto mislite da ima dobru vezu? što se to poduzelo na Vašu štetu ili na štetu vaše djece? Uveo Vam se nadzor nad izvršenjem roditeljskoga prava, ispitivali su Vas na policiji, razgovarali ste s psihologom?

 

kada se nekoga optuži za zlostavljanje djece, DUŽNOST je institucija da poduzmu sve kako bi optužbu provjerili. ovo je normalna i uobičajena, mada ispitivanima, koji po definiciji nisu ravnodušni, poprilično neugodna procedura.

rastumačite djeci da razgovor s psihologom bez Vašeg prisustva nije ništa strašno, budite uz njih, ali ne inzistirajte da Vam prepričavaju razgovore koje tamo vode (razgovor bez prisustva roditelja jedini je način da se djeca opuste i ispričaju što se stvarno dešava)

nemojte to što Vam se trenutačno zbiva doživljavati tako negativno, jer to je jedini način da dokažete svoju nevinost i tako to i prihvatite. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija