Jump to content

Molim pomoć!


Ribach

Preporučene objave

Zahvaljujem svima unaprijed na citanju i pomoci.

 

 

Naime radi se o podosta kompliciranom slucaju.. prije skoro 10 god. sklopljen je kupoprodajni ugovor o nekretnini.. odredbe u ugovoru stoje da je dio iznosa placen po potpisivanju i ovjerenju a dio ce biti isplacen u roku od 8 dana i dano je odobrenje da se moze platiti i porez na nekretninu. Kupci su stranci koji nisu isplatili sav iznos do kraja. pokusaji dogovora nisu uspjevali... i na kraju su rekli da je za kucu trazeno previse . nisu se nikad uknjizili i mi im nismo ni dozvoljavali, ali su usli u posjed. prije 3 god. podigli smo kredit i kuca je bila jamstvo( papiri su 1/1 cisto vlasnistvo i dan danas moje majke). covjek na kojeg glasi kupoprodajni ugovor je umro prosle godine i oporucno ostavio kucu svojoj zeni. koja je isla provjerit cesticu i sad tuzi moju mamu da je htjela stvorit protupravnu koris podizuci kredit na nekretnini koja nije njezina. prije 2 tjedna se zena htjela upisat kao vlasnik no sud joj je odbio prijedlog za upis vlasnistva.

 

ipak ostaje tuđba, inace ona je slovenka, po kojoj moju mamu sad drzavno odvjetnistvo tuzi za tu protupravnu korist, ne razumijem kako i zasto?

 

ljudi nisu nikad isplatili do kraja nekretninu, on je sad i umro, mi otplacujemo kredit... najradije bi joj sad kucu i uzela jer je zena sve ove godine izbjegavala dolazak i ikakve dogovore i njen nuz također.

 

Moze li mi netko savjetovati sto napraviti kod te tuzbe kako se postaviti i sto ocekivati?

 

Hvala svima na vremenu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija