Jump to content

radovi kod susjeda


sandra69

Preporučene objave

Zanima me da li je moguće da su susjedi koji rade nadogradnju kuće dobili građevinsku dozvolu bez suglasnosti kanalizacije i vodovoda da se spoje na postojeće stanje.

Problem je u tome da su 4 kuće spojene na istu cijev i da se šaht kod tog susjeda urušava a nama u podrumu dolazi do izljevanja vode. Radi se o kanalizaciji napravljenoj prije 50g. i iz kanalizacije su rekli da su projektanti trebali misliti o tome i da se trebalo izračunati protok i da ih nemaju u evidenciji a komunalci su rekli da je moguće da su dobili dozvolu i da pojeo vuk magare. Šta da napravimo, da li da zovemo građevinsku inspekciju, no bojim se da ako je dozvola ok da neće tražiti druge papire.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U postupku ishođenja dozvole (uz ostalo) Vi ste kao susjed - stranka u postupku - trebali biti o tome obavješteni od nadležne službe, i biti pozvani da izrazite svoj stav (suglasnost).

 

Provjerite ima li susjed dozvolu i ako ima , kakvu . Nije moguće da komunalci ne budu obavješteni ako se radi o većem zahvatu.

 

Možete prijaviti građevnoj inspekciji.

 

Bez obzira na ishođene dozvole, investitor i izvođač ne smiju ishođenjem radova ugroziti susjedne građevine, a eventualnu štetu dužni su sanirati.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija