Jump to content

zapošljavanje


nives79

Preporučene objave

nives79 je napisao:

Zanima me postoji li ikakva zakonska prednost pri zapošljavanju u državnoj službi tj. u školi,konkretno zanima me je li prednost dugi vremenski period nezaposlenosti.Naime,kad dobivam odbijenice svašta znaju navodit za primljenog kandidata.Hvala

 

Ako je u pitanju državna služba -službenik moraš imati državni ispit1 ne za sve službe ali za večinu da.

 

Kaj se tiće posla u školi koliko znam duljina staža na burzi ne igra ulogu.

Ijako u zadnje vrijeme vidjeh dosta oglasa,gdje piše da oni koji imaju2 - 3 godina staža na burzi imaju prednost.

Nažalost za učiteljicu-profesoricu oglas nisam vidio! :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U školi su dužni objaviti natječaj za slobodne poslove učitelja i stručnih suradnika tek nakon što im nadležni ured državne uprave dostavi obavijest da za te poslove nema na listi tzv. "tehnološkog viška" slobodnih osoba. Pravo na prednost pri zapošljavanju ostvaruje se temeljem članka 35. Zakona o pravima hrvatskih branitelja redom koji je tamo naveden. Drugih prednosti nema, a staž na burzi ne igra baš nikakvu ulogu. Od nedavno se na burzi može ostvariti pravo na 1600 kn naknade za one nezaposlene učitelje (profesore) koji stažiraju u nekoj školi za stručni ispit, a imaju na burzi najmanje 6 mjeseci staža. Takvi sa izabranom školom dogovore stažiranje, sklope ugovor o tome (to nije ugovor o volontiranju iako su obveze za doprinose iste) i svotu doprinosa nadležni zavod za zapošljavanje refundira toj školi, a nezaposlenom prosvjetaru daje mjesečno 1600 kn da ima za odlazak na posao. Više o svemu piše na stranicama zavoda za zapošljavanje. Ovdje se pojavljuju dva krupna problema o kojima na zavodu ne znaju ništa. Prvo, škole ne mogu nekome platiti doprinose i čekati refundaciju jer dobiju od ministarstva novca "na lipu", a zavod neda novce unaprijed. I drugo, mentor pripravniku ne ostvaruje pravo na naknadu za svoj rad ako je mentor nezaposlenom učitelju, pa kolege baš i ne žele "mentorirati" za badave. Nadajmo se da će ministarstvo i zavodi riješiti i ove teškoće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija