Jump to content

Tužba za povećanje alimentacije


keka111

Preporučene objave

Poštovani forumaši.

 

Molila bih vas da ukoliko ima neko iskustva da mi odgovori na par pitanja. Nakon duge i mučne brakorazvodne parnice u kojem je moje dijete, zajedno sa nama vještačeno po želji mog bivšeg supruga, i samo izrazilo želju da svoje stavove s kom želi živjeti iznese sutkinji (ima 10 g.), a sutkinja uvidjevši da moj bivši suprug zavlačenjem procesa samo meni želi napakostiti dosuđuje alimentaciju u iznosu od 500 kuna. Ja sam pristala na to samo da bi presuda s tim danom bila pravomoćna. Znala sam da laže o visini plaće (sutkinja nije tražila od firme zadnje tri plaće) i da ima dodatna primanja koja nisu nigdje iskazana. Molim vas da mi odgovorite

- nakon koliko vremena od pravomoćne presude je moguće podići tužbu za podizanje alimentacje?

- da li ja podižem tužbu ili dijete?

- imam li pravo tražiti retroaktivno novac obzirm da sam pristala na iznos od 500 kuna?

 

Hvala puno unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužitelj: mlt......(ime, prezime datum rođenja i adresa djeteta) zastupana po majci.......(vaše ime i prezime)

koliko znam ne možete tražiti unazad ali možete tražiti od datuma podnošenja tužbe ako sud donese rješenje kojim će se alimentacija povećat, s tim da u svojoj tužbi pišete na kraju da tražite da sud donese rješenje da je otac(tuženik) mlt. djeteta dužan doprinositi za uzdržavanje u iznosu od ×××× kn, i to od ×× ×× ××××(datuma kada je podnesena tužba )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na informacijama. Još nešto. Iz manjeg mjesta sam preselila u zg i zanima me da li se ovdje takvi sporovi brže rješavaju? (rastava je trajala oko godinu i pol) I da li su suci "normalniji", tj. da ne dopuštaju da jedna od stranaka izigrava sud na način da je uhvaćena u laži na sudu i sud prelazi preko toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko vidim iz ovoga što pišete nisam jedini koji ima problem sa sudom koji "uhvati" stranku u lažima a za to ne poduzima ništa, pa čak ne opomene stranku već još napiše kako nema razloga ne vjerovati takvoj osobi...tako vam je to u zd, a vjerojatno ništa bolje nije ni u drugim gradovima.toliko o našim sudovima i ostalim institucijama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima. Imam još jedno pitanje. Moj bivši ne kontaktira dijete (ima svoj mobitel pa nemora mene zvati) i ne želi ju vidjeti. Plaća alimentacju, doduše neredovito ali ipak. U postupku se grčevito borio za dijete a sad ne želi čut za nju. Ona je sva zbunjena jer misli da se meni osvećuje preko nje. Postoje li kakva pravna sredstva da ga natjeram da se brine o njoj. Znam da to glupo zvuči, ali ona pati zbog toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija