Jump to content

ovrši postupak nad imovinom roditelja oca djeteta


ktm640lcd

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Prvi put sam na ovoj stranici i vidim da se mogu dobiti odgovori na brojna pitanja koja nas muče. naime, moj bivši nevjenčani suprug i ja nismo zajedno od 1 mj 2008 god. Naše zajedničko dijete ima za mjesec dana 4. god. Sudski mu je određena alimentacija 01.03.2009. god. no on nikada nije platio ni kune. Ponekad radi, ali dok ovrši zahtjev stigne do jegove firme on više nije u radnom odnosu i tako uredno izbjegne sve obaveze. Uglavnom, zanima me kako se pokreće ovrha nad imovinom njegovih roditelja ili pak kako na njih prebaciti obvezu plaćanja alimentacije pošto je njegov otac zaposlen i radi u Italiji???? Nebi to nikada učinila da nemam i njegov kredit koji je a moje ime i plaćam ga i da ne živimo u podstanarstvu.. ovako je nemoguće više živjeti!!

Nadam se da će mi netko odgovoriti! hvala!!! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od ožujka 2009. je prošlo puno više od potrebnih 6 mjeseci neprekidnog neplaćanja, pa možete tražiti privremeno uzdržavanje djeteta od CZSSa. Pravo će biti priznato s danom podnošenja zahtjeva, isplaćivatće pola minimalnog iznosa za dijete te starosne dobi =451kn, dok roditelj opet ne počne ispunjavati obvezu a najdulje 3 godine.

CZSS će podnijeti protiv njega kaznenu prijavu, a priča uglavnom završava uvjetom isplatiti dugovanje u vrlo prezicnom i ne baš veikom roku, uz istovremeni uredan nastavak plaćanja svakog mjeseca, inače slijedi kazna zatvora.

Ujedno će se potruditi naplatiti i ono što su umjesto njega plaćali.

 

Očeve roditelje možete tužiti radi uzdržavanja unuka/unuke, jer ga/je ne uzdržava otac. Ali, uzdržavanje od bake/djeda se traži samo za vrijeme nakon podnošenja takve tužbe, ne i razdoblje koje joj je prethodilo, pa stoga ovrha nad njihovom imovinom radi njegovog dosadašnjeg dugovanja ne bi išla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija