Jump to content

Brisanje člana društva


Sasa100

Preporučene objave

Poštovanje! I mene zanima sličan problem. naime, nas je dvoje u društvu, drugi član je ujedno i suvlasnik, ali počeo je raditi na štetu firme, a sad još i traži ogromne pare da bi istupio iz društva. znači, ima ovlasti raditi na štetu firme, a ja bih mu još trebao i velikodušno isplatiti lovu pa nek ja plaćam dalje dugove koje on pravi?!a još je i na bolovanju! molim odgovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isključenje člana iz društva je pravna radnja kojom društvo prisilno udaljava člana iz društva tako da on gubi članstvo u društvu. Smisao isključenja člana iz društva jest mogućnost da se društvo zaštiti od postupanja člana čiji postupci ugrožavaju društvo.

 

Društvo može tužbom podignutom protiv svog člana zahtijevati da ga sud isključi iz društva ako za to postoji važan razlog.

 

Odluka o isključenju donosi se većinom glasova i ne mora se donijeti u obliku javnobilježničke isprave.Član kojega se isključuje nema pravo glasa.U tužbi se mora navesti iznos naknade koju će društvo isplatiti isključenom članu za njegov poslovni udio, te rok za plaćanje.

 

Udovolji li sud zahtjevu za isključenjem člana iz društva, to će učiniti pod uvjetom, koji se sastoji u određivanju roka u kojem će društvo isključenom članu isplatiti naknadu.Rok za isplatu naknade određuje se prema stanju društva i prema njegovim poslovnim potrebama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija