Jump to content

smanjenje opsega posla i ponuda izmijenjenog ugovora o radu


gitagita

Preporučene objave

Štovani korisnici foruma,

radim u ustanovi u kojoj se nije promijenio broj djece od prošle godine nego se čak i povećao. Poslodavac mi je ponudio izmijenjeni ugovor o radu sa smanjenom satnicom obrazlažući to trenutnom gospodarskom situacijom u državi. Da li je trenutna gospodarska situacija u državi valjani razlog za ponudu takvog ugovora i kako se može dokazati nepromijenjenost opsega posla?

Hvala svima koji odgovore kakvim savjetom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gita,

s obzirom da je svaki ugovor dvostran akt,u kojem se mora očitovati volja i jedne i druge strane,vi taj novi ugovor ne morate potpisati i tu je prići kraj, jer poslodavac nemože bez vaše suglanosti mjenjati klauzule iz ugovora koji već imate.

Kaj poslodavac može? Može donjeti "odluku o redovitom otkazu ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga sa ponudom novog ugovora sa izmjenjenim uvijetima" koji vi onda možete i prihvatiti ali se imate pravo žaliti u vidu zahtjeva za zaštitu prava na razloge koje će navesti. "Trenutna situacija u državi" je općenita bla...bla formulacija i nikako nemože biti opravdan razlog da vam smanji satnicu. On bi morao pokazati strukturu rashoda i prihoda npr.računom dobiti ili gubitka pa ako bi se pokazalo da posluje negativno onda bi njegovo traženje da vam smanji plaću bilo opravdano ukoliko nemože smanjiti nigdje drugdje na raskodovnoj strani. Samo povečanje broja djece (prihoda) ne mora značiti da je poslovanje vrtića bolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija