Jump to content

Popravak i zamjena proizvoda u jamstvenom roku


Rahowa

Preporučene objave

Proizvod je kupljen novi s jamstvom od 1 godinu. Od samog početka je bio neispravan. U roku od 24 sata je zamjenjen novim proizvodom sa novim serijskim brojem.

 

Nakon nekog vremena uočena druga vrsta kvara na novom proizvodu. Kvar se javljao povremeno kroz duže vrijeme. Proizvod je opet predan na servis. Servis je trajao 22 dana (vrijeme od predaje do preuzimanja proizvoda). Na servisu kvar nije uočen (pošto se javlja povremeno) te su neki djelovi proizvoda preventivno zamjenjeni. Isti kvar se opet pojavio drugi dan nakon preuzimanja sa servisa. Nakon nekoliko dana proizvod je opet predan na servis, zajedno sa video snimkom u HD kvaliteti na kojoj se jasno vidi i čuje postojanje kvara. Taj servis traje 32 dana (od dana predaje uređaja) i još nije završen.

Iz ovlaštenog servisa kažu da kvar tijekom testiranja opet nije uočen i da će preventivno zamjeniti druge komonente uređaja, a trenutno čekaju djelove i podrešku.

 

Ukupno je prošlo 54 dana odkako je uređaj prvi put predan na servis zbog istog kvara.

 

U jamstvenom listu piše: Ukoliko u zakonom predviđenom roku po prijemu proizvoda na servis u jamstvenom roku kvar ne bude otklonjen, obavezujemo se proizvod zamjeniti novim.

 

 

Zanima me:

 

1. Da li je taj zakonom predviđen rok 45 dana? Po internetu nailazim na informaciju da je, međutim ne znam po kojem zakonu

 

2. Da li se pod tim rokom odnosi samo vrijeme trajanja pojedinog servisa ili se zbrajaju vremena servisiranja ukoliko se radi o jednom te istom kvaru kao i u ovom slučaju?

 

3. Ako je odgovor na prva dva pitanja pozitivan, na koji način mogu ostvariti pravo na povrat novca ili zamjenu za posve novi uređaj i da li mogu birati između te dvije opcije? Da li trebam pismeno dostaviti zahtjev ovlaštenome servisu i onda čekati odgovor? Ako je tako - u kojemu roku moraju isporučiti novi uređaj ili izvršiti povrat novca (od dana zaprimanja mog zahtjeva)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija