Jump to content

prijava broja članova kućanstva komunalnom poduzeću


marinha

Preporučene objave

Dragi moji, trebam savjet.

Podstanar sam i živim sama u stambenoj zgradi gdje se potrošnja vode obračunava prema broju osoba u kućanstvu i gdje samo predstavnik zgrade može prijaviti ili odjaviti navedeno.

Moj problem je slijedeći. Moj predstavnik stanara je bez mog znanja prijavio da sa mnom netko živi (što nije istina) i dobila sam račun za vodu za dva člana. Nakon što sam ga kontaktirala bio je jako bezobrazan i rekao da su mu susjedi rekli (nakon pritiska s moje strane rekao je točno koja gospođa) da sa mnom netko živi. Nakon što sam mu rekla da gospođa koja živi pokraj mene i susjedi ispod mene s kojima najviše kontaktiram mogu potvrditi da živim sama, rekao je da ga ti imbecili ne zanimaju i da on nema ništa s tim (??!!!), da mi neće odjaviti jednog člana.

Nakon konzultacije sa stanodavcem rekao mi je da je i on imao problema s njima, točnije s tom gospođom koja je dala tu prepametnu izjavu (a vidi me možda jednom mjesečno na stubištu ako se slučajno sretnemo), da će pokušati razgovarati s njom i predstavnikom zgrade, ali on ne može ništa napraviti jer samo predstavnik zgrade može prijaviti promjenu broja članova kućanstva.

 

Što da radim i na koji način da istjeram pravdu?? Što je najsmješnije ukupan broj stanara u zgradi se nije promijenio, nego samo kod mene u stanu iz čega proizlazi da se netko iz zgrade doselio kod mene!!!

Help!! Što da radim, gdje da potražim rješenje?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno, preporučeno i sa povratnicom obavjesti koncesionara za distribuciju vode da u stanu živi jedna osoba .

pismenu priložiti ugovor o najmu stana (kopiju )i po mogučnosti prijavu prebivališta .

 

ako ne smanje račun neplaćaj vodu odnosno plaćaj samo za jednog člana.

vodu zbog zajedničkog vodomjera nemogu isključiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@nim:

A ne mogu samo tako ne platiti račun. Ne dolazi on naplatiti vodu, dobijem uplatnicu i račun komunalnog poduzeća. Tako bih samo stanodavcu napravila problem, a čovjek je stvarno bio fer i korektan prema meni, jer taj dug bi bio evidentiran kao njegov u tom poduzeću kad se ja jednog dana odselim, akomunalno poduzeće ga sigurno neće zaboraviti nego će mu vjerojatno ako ne bude platio sjesti ovrhom na plaću, jer njih ne zanima je li predstavnik lagao ili ne.

 

@bovu:

Hvala. Poslala sam mail tom poduzeću s pitanjem na koji način dokazati da sam sama u stanu ako predstavnik zgrade tvrdi suprotno. Ako ne dobijem odgovor u nekih tjedan dana, onda ću pokušati pismeno, s povratnicom, ugovorom o najmu i prijavom prebivališta. Javit ću razvoj situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija