Jump to content

kupoprodajni ugovor i ovrha


bepip

Preporučene objave

Molio bih za pomoć ili savjet,

Kupio sam motor kojem je istekla registracija sa urednim papirima (nije bilo terta na knjižici vozila te je uredan kupoprodajni ugovor sa plačenim porezom).

Nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora odlazim u poreznu platiti 700 kn, te odlazim na policiju (slučajno jer se ide na tehnički) gdje ostajem zapanjen jer mi gospođa ljubazno kaže da je motor pod ovrhom.

Rezime:

- vlasnik motora od kojega sam kupio motor je kupio isti u 3 mjesecu, kada je istekla reg. u 5 mjesecu nije vratio tablice niti je platio porez.

U to vrijeme u 5 mjesecu nastupa ovrha na vozilu od osobe od koje je on kupio tako da pošto nije platio porez, porezna uprava njemu je legla na motor.

- moj prodavatelj u 9 mjesecu uredno plača porez i meni prodaje motor??????

 

nakon izgubljenih živaca uspjevam vratiti novac od mog prodavatelja (to je ipak sreća) i odlučujem da neću kupiti taj motor.

- pitam poreznu upravu dali imam pravo na povrat novca , kažu da nemam, a danas kada sam išao platiti porez ponovo za novi motor službenik mi kaže da im je sistem u k... te gdje bi bio da provjerava sve ovrhe, ja ga pitam dali treba poduzeti neke radnje glede prvoga ugovora da nebi imao neke probleme( da mi ne dođe da plačam god. porez ili da moram sklapati ugovore sa nekim kupcem koji će kupiti taj motor)

, a on me otpilio da se obratim u županijski ured ali nezna kome. Šta mi je raditi da zaboravim taj slučaj te eventualno dali mogu izgubljeni novac vratiti? - jer ja kao krajnji kupac smatram da sam zakinut jer porezna ipak nije obavila svoj posao ????? help :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija