Jump to content

izvanredni otkaz tijekom sudskog postupka protiv poslodavca


plavax

Preporučene objave

Štovani forumaši,

tijekom ljeta podigao sam tužbu protiv poslodavca. U vrijeme podizanja tuzbe bio sam na bolovanju. Odvjetnik je obavijestio poslodavca o tome da necu dolaziti na posao dok se sudski proces ne zavrsi. Cim je bolovanje zavrsilo, dobivam na kucnu adresu otkaz ugovora o radu i ponudu na premjestanje na pola radnog vremena i na nize rangirano radno mjesto s brutto placom manjom od minimalne zakonom određene. Prema savjetu odvjetnika ugovor ne potpisujem, salje se zahtjev za zastitu prava radnika na koji stize izvanredni otkaz ugovora o radu.

Dakle, dobio sam otkaz, uskoro idem na bolničko liječenje, liječnik mi nije otvorio bolovanje prema preporuci specijaliste jer sam u sudskom procesu pa ne mogu koristiti dva prava da ne odlazim na posao. A ja sad lijepo s izvanrednim otkazom u dzepu. Ima li tko kakav pametan savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebali ste prihvatiti ponudu izmijenjenog ugovora. Imali biste posao te ujedno zadržali pravo sudski osporavati otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora.

 

Međutim, mene zanima i sljedeće:

 

S kojim obrazloženjem (radi čega) vam je dan izvanredni otkaz?

Kakve je prirode prvotni spor kojeg vodite protiv poslodavca (radi čega)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik je prihvatio ponudu izmijenjenog ugovora u moje ime te također podnio zahtjev za zaštitu prava radnika. Ja nisam potpisao ugovor, nakon osam dana mi dolazi odluka o premještanju na drugo radno mjesto. S obzirom da nisam odlazio na posao pozivaju me da iznesem obranu pred ravnateljem te iskazujem da po savjetu odvjetnika koristim pravo da ne oslazim na posao dok je u tijeku sudksi proces. Otkaz i premještaj na drugo radno mjesto je obrazložen teškim gospodarskim stanjem u RH.

Spor protiv poslodavca vodim zbog diskriminacije na radnom mjestu zbog zdravstvenog stanja i obrazovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponudu novog ugovora nisi potpisao, dakle nisi prihvatio izmijenjeni ugovor o radu. Mada je poslodavac shvatio kao da jesi jer se tvoj odvjetnik tako očitovao (unatoč tome što ti nisi ugovor potpisao).

 

Pravo da ne odlaziš na posao za vrijeme trajanja spora? Dakle, ti zapravo vodiš postupak radi zaštite dostojanstva radnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, dragi forumaši,

ima li tko kakav komentar na ovakvu situaciju? Ja više niti sam ne znam što bih mislio.

Možda još samo jedno pojašnjenje - radim u ustanovi - broj korisnika ustanove nije padao, stovise rastao je, uredno se sufinancira od strane države a otkaz mi je uručen zbog gospodarske situacije u RH. Dakle, na mojem radnom mjestu ne postoji npr. prad prometa od 30 % npr. pa da mogu shvatiti da letim van.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija