Jump to content

Uvid u statut udruge


a1b2

Preporučene objave

Molio bih vas da mi odgovorite na pitanje dali je statut sportske udruge tajni ili javni dokument, odnosno tko ima pravo uvida u isti.

Buduci smo mi sportska udruga, koja makinacijama ostalih dviju udruga, vec u osnivanju nije primljena u novu udrugu kojoj je grad dodijelio u koncesiju gradsko zemljiste za sportske aktivnosti, mi cemo pokrenuti tuzbu protiv te udruge.

Problemi vezani za tu udrugu su puno dublji, pa vam ne bih zelio oduzimati puno vremena pisuci o svemu. Uglavnom,

rukovodstvo te udruge je privatiziralo 7 ha. gradskog zemljista i svojim odlukama terorizira veliku vecinu clanova te sportske zajednice naseg grada. Napravili su do sada, u ove dvije godina postojanja, mnogo prekrsaja i tome se ne vidi kraj. Ne postuju STATUT(imamo samo prijedlog statuta), ni ZAKON O SPORTU, ni ZAKON O UDRUGAMA, a radili su i kriminalne radnje .

Zelimo da ovaj sport u nasem gradu napokon krene naprijed, a ne u smjeru samopromocije nekih likova, i opetovanih protuzakonitih radnji.

Kome se sve mozemo obratiti za pomoc i savjet ?

 

Unaprijed zahvalan , sa poštovanjem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Statut udruge nije javni dokument.

 

Ukoliko imate pritužbi na rad udruge, nadležnost za obavljanje inspekcijskog nadzora nad radom udruge provodi državni službenik ureda državne uprave u čiji djelokrug, s obzirom na ciljeve osnivanja, spada djelatnost udruge.

 

Dakle, možete podnijeti prijavu inspektoru pri uredu državne uprave u Vašem mjestu ,koji je ovlašten narediti udruzi otklanjanje nedostataka i nepravilnosti u određenom roku ili podnijeti prijavu za pokretanje prekršajnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija