Jump to content

alimentacija za vrijeme porodiljnog dopusta bivšeg supruga


vlatkica123

Preporučene objave

Razvedena sam i majka dvoje djece. Bivši suprug mi je do prije 3 mjeseca uredno plaćao alimentaciju. Novce mi je davao na ruke jer zarađuje i u ,,fušu,, pa mi je davao dok je skupio ali je bilo redovno. Sada je on na porodiljnom dopustu sljedećih 6 mjeseci jer iz drugog braka ima dijete, te sada dobiva naknadu. Šta za ovo vrijeme? Imaju li moja djeca sada kakva prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Naravno da Vasa djeca imaju pravo na alimentaciju. Nema nikakve veze sto je sad on na porodiljnom dopustu sa svojim trecim djetetom. Ne znam je li Vam placao dosada i neki manji iznos alimentacije(s obzirom da ocito nije imao neko stalno radno mjesto) na racun, pored ovog na ruke. Misim da je morao, kako bi morao i sada, neovisno o tome sto vise ne "radi u fusu" i sto je dogovor o takvom placanju izmedu roditelja pao u vodu(Vas i gospodina). On je duzan placati alimentaciju svojoj djeci, makar to bilo postignuto i ovrhom. Svakako o sadasnjoj situaciji obavijestite nadlezni czss.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bi se isto nadovezala na to samo što je kod mene obrnuta situacija i nije mi jasno kako može alimentacija biti ista ako imaš jedno ili dvoje i više djece i kako može biti ista ako imaš plaču primjerice 4000kn ili si na porodiljnom pa dr 6mj imaš recimo 2500? Kako odvojiti 1000kn od 2500kn i hraniti još jedno dijete doma?

Pa što ne postoje nikakva prava kojima bi se na osnovu plače umanjila alimentacija s obzirom na nove uvijete?

Po tom ispada da ljudi koji su izgubili djecu nesmiju više imati druge djece jer im neće moći priuštiti niti ono najosnovnije? :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se primanja obveznika uzdrzavanja smanje ili on vise nije u mogucnosti uplacivati toliki iznos zbog razlicitih razloga pa i onih koje ste naveli, on moze uputiti prijedlog sudu za smanjenje alimentacije zbog tog i tog razloga. Ako sud odobri smanjenje onda se po postocima u odnosu na placu odreduje koliko ce iznositi alimentacija za dijete određene dobi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija