Jump to content

Izmjena ugovora o radu - nepuno radno vrijeme


FrankNostromo

Preporučene objave

Zaposlena sam u trgovini Lidl- Hrvatska na neodređeno vrijeme s dnevnim radnim vremenom od šest sati. Prije dva dana ponuđen mi je novi ugovor na radno vrijeme od pet sati, uz prijetnju otkazom. Kako Zakon o radu nepuno radno vrijeme definira kao svako radno vrijeme u trajanju kraćem od punog radnog vremena, bojim se da mi nije ostalo mnogo prostora. Zanima me postoji li ikakva odredba koja ograničava minimalno propisano nepuno radno vrijeme, ili bilo kakva druga odredba koja bi mi dala za pravo da ne pristanem na izmjenu postojećeg ugovora o radu, a da ne igubim posao.

Napominjem da se navedene izmjene primjenjuju samo na poslovnicu u kojoj radim, dok u ostalim poslovnicama Lidla nema izmjena ugovora. Osobno smatram kako se ta činjenica može protumačiti kao svojevrsna diskriminacija, s obzirom da kod istog poslodavca vrijede različita pravila, ovisno o kojoj se poslovnici radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija